Sony údajně zvažuje zásadní redukci portfólia Xperií pro rok 2016

14

Japonské Sony se v případě mobilních telefonů zaměřuje spíše na výše postavené modely. I tak ale minimálně letos nezapomnělo na pár cenově dostupnějších Xperií. To by se již v příštím roce mohlo změnit a očekávat můžeme zásadní zeštíhlení portfólia.

Sony Xperia
Sony Mobile za sebou nemá příliš povedený rok a poslední hospodářské výsledky poukazují na to, že se prodej Xperií příliš nedaří. Společnost na danou skutečnost musí nějak reagovat. Dle serveru DigiTimes.com nás čeká v případě Xperií hubený rok 2016. Zatímco v posledních čtyřech letech jsme byli každý rok svědky zhruba 10 nových modelů s logem Sony Xperia, přičemž většina se dostala i na český trh, příští rok by mohlo být novinek citelně méně.
Nové Xperie z roku 2015

Nejhorší scénář hovoří o pouhých dvou nových Xperiích v roce 2016. O něco pravděpodobněji se však jeví počet kolem 4 modelů, kdy dva prémiové modely doplní Xperie ze střední, případně nižší třídy. I tak jde o zásadní úbytek, kterým by však na druhou stranu Sony Mobile mohlo vyřešit nelichotivou situaci na trhu. Zároveň se zeštíhlením portfólia Sony pravděpodobně zvažuje ukončit výrobu Xperií v továrnách Foxconnu a vše přesunout ke společnostem Arima Communications a Compal Electronics.

Zdroje: digitimes.com

Diskuze ke článku
David Novotný
David Novotný
Divné, ještě nedávno jsem četl, že se chystá hned 6 vlajkových Xperií...
Nightmare
To je uz stara pesnicka o Sony...
Lukes - Ogier
Mají udělat zhruba tak v březnu špičkovou Z6/Z6 Compact, k tomu nástupce E4 a M4 Aqua a hotovo.. Každý si v dané cenové hladině vybere.. A na rok je vystaráno.. Divím se, že není Z5+ (případně Z5++ :-D), nez bude v lednu/unoru Z6..
Linbush
Hlavne uz aby udelaly zase nejakou verzi ultra s 6,4" !
Linbush
www.makety-linbush.cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze