Chytré hodinky Fossil Gen 6 nezaujmou výbavou, ale stylem

Chytré hodinky Fossil Gen 6 nezaujmou výbavou, ale stylem
Fotografie: Fossil
  • Hodinky se budou nabízet ve dvou velikostech
  • Nabídnou moderní čipset
  • Zamrzí starší operační systém, dostanou však aktualizaci

Fossil je výrobcem, který na trh posílal hodinky s Wear OS i v době, kdy od něj dávali jiní ruce pryč. Proto se s napětím očekávalo, jak zareaguje na poslední generaci Galaxy Watch od Samsungu, která se k Wear OS vrátila po experimentování s Tizenem. U Gen 6 se výrobce dál drží svého stylu. Hlavní změna je v nasazení výkonného čipsetu Snapdragon Wear 4100+, takže výkon (respektive rychlost) by se v porovnání s předchozí generací měl navýšit o 30 %. Spolehlivější připojení zajistí Bluetooth ve verzi 5, díky kterému je možné skrze hodinky uskutečňovat hovory.

Hodinky se budou nabízet ve dvou velikostech – 42 a 44 milimetrů. Bohužel se nový hardware neprojevil na výdrži, která stále činí jeden den. To má vynahradit zrychlené nabíjení, které umožňuje dosáhnout 80 % kapacity baterie za půl hodiny na nabíječce. Sestava funkcí je standardní. Nenajdeme zde vychytávky v podobě měření obsahu tuku v těle, ale nechybí snímač tepu a taky senzor pro sledování okysličení krve. Obligátní nabídka zahrnuje sledování sportovních aktivit, stejně jako spánku a dalších ukazatelů. Výrobce je označuje jako vhodné pro plavání, byť je jejich voděodolnost 3 ATM.

Fossil Gen 6

Nechybí ani NFC pro použití Google Pay i v České republice. Další funkce můžete získat instalací aplikací z Obchodu Google Play. Pro někoho může být zklamáním, že nepůjde o poslední verzi Wear OS jako v případě hodinek od Samsungu. Hodinky nicméně dostanou update někdy v průběhu příštího roku, stejně jako další modely ostatních výrobců.


V internetovém obchodě výrobce byly spuštěny předobjednávky a jak jsme u Fossilu zvyklí, nechybí široká nabídka řemínků, se kterou si hodinky můžete doladit přesně ke svému stylu. Ceny začínají na 299 dolarech, což je po započtení české DPH necelých 8 tisíc korun. První kusy by se k zákazníkům měly dostat na konci září, varianta s LTE se stejně jako v případě páté generace nejspíše objeví až později.

Technické parametry Fossil Gen 6 44 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, odolnost: ano
Pásek?, vyměnitelný: ano, zapínání: ?
DisplejAMOLED, 1,28" (416 × 416 px), tvar: kruhový
SystémWear OS, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetQualcomm Wear 4100,
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor? mAh, nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2021, ?
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze