Chytrá podprsenka z Kickstarteru vaším osobním wellness koučem

GadgetMix
1
Chytrá podprsenka z Kickstarteru vaším osobním wellness koučem
  • Senzory ve VITALI Smart Bra sledují dýchání, držení těla a variabilitu srdeční frekvence
  • Zpětná vazba přenáší návyky z jógy do každodenního života
  • VH-80 používá jako první k měření dvě laserové diody
  • Maximální dosah je 80 metrů

Podprsenka prošpikovaná senzory

Jedním z nejdůležitějších kousků oblečení v ženském šatníku je podprsenka. Kromě své hlavní úlohy však může své nositelce pomoci uniknout každodennímu stresu, který moderní život přináší. Umožňuje to VITALI Smart Bra, které se podařilo na Kickstarteru nasbírat potřebnou částku, aby mohla být realizována.

Chytrá podprsenka má v sobě integrované čtyři senzory, které umožňují sledovat dýchání, držení těla a variabilitu srdeční frekvence (Heart rate variability, HRV), která je klíčovým fyziologickým ukazatelem stresu. Mozkem podprsenky je pak modul nazvaný GEM, který sbírá data ze senzorů a na jejich základě poskytuje zpětnou vazbu v reálném čase.

VITALI Smart Bra

Myšlenka, se kterou VITALI Smart Bra přichází, přitom vychází z jógy, ve které je důležité správné držení těla a dýchání. Stejně důležité to však je i v každodenním životě a zpětná vazba, kterou VITALI Smart Bra poskytuje, může do něj správné návyky z jógy přenést.

VITALI Smart Bra

Pokud si podprsenka všimne nerovnováhy, vyzve svou nositelku, aby zhluboka dýchala a změnila držení těla. VITALI však snadno integrujete i do svých cvičení a dalších meditačních praktik. Aplikace My VITALI vám poskytne detailní informace v reálném čase i dlouhodobé statistiky, záznamy vašich cvičení a meditací, ale také vaše wellness skóre a personalizované cíle.

VITALI App

Podprsenka VITALI Smart Bra je k dispozici v černé a bílé barvě s předním nebo zadním zapínáním. Na výběr je přitom hned šest velikostí od 30AA (XS) až po 40DD (XXL). V rámci limitované nabídky na Kickstarteru může být vaše za 139 dolarů (3 460 Kč). Její budoucí maloobchodní cena přitom bude 249 dolarů (6 200 Kč). Odhadované datum dodání je v únoru 2018.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 16. 5. 2017
  • Požadovaná částka: 50 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 50 094 dolarů (4. 5. 2017 15:00)

První oboustranný laserový měřič vzdálenosti na světě

Proti klasickému svinovacímu nebo skládacímu metru nabízejí laserové dálkoměry výhodu v podobě komfortního ovládání v kombinaci s přesným měřením i na dlouhé vzdálenosti. Jako takové mají své uplatnění nejen na stavbách, ale i u řady kutilů.

Laserový dálkoměr VH-80, který se objevil na Kickstarteru má proti konkurenčním řešením tu výhodu, že nepoužívá jednu laserovou diodu, ale hned dvě, které se nachází na opačných koncích. To znamená, že VH-80 změří vzdálenost mezi dvěma body z kteréhokoliv místa podél linie měření. O tom, že o takové zařízení bude zájem, svědčí i to, že před koncem kampaně atakuje vybraná částka 25násobek požadované sumy.

VH-80

Dvě laserové diody také znamenají, že při jednom měření můžete dostat hned tři různé údaje: levý, pravý a kombinovaný, což až trojnásobně snižuje počet nutných měření a šetří tak čas. Celkem má přitom kombinované měření dosah 80 metrů. Naopak minimální vzdálenost je u každé diody 5 centimetrů a přesnost ± 3 mm.

VH-80

VH-80 nabízí několik režimů automatických výpočtů. Při kontinuálním režimu probíhá měření nepřetržitě v nastaveném časovém intervalu, což je ideální například při hledání středu. Spočítá vám však i plochu, objem nebo Pythagorovu větu.

VH-80

Další možnosti se však otevírají při použití mobilní aplikace. Se smartphonem komunikuje VH-80 skrze Bluetooth 4.0. Do aplikace si můžete ukládat svá měření včetně fotodokumentace, ale také plánovat na základě fotografií, co potřebujete změřit.

VH-80

V rámci limitované Early Bird nabídky můžete mít VH-80 za 149 dolarů (3 710 Kč). Jeho předpokládaná maloobchodní cena přitom bude 249 dolarů (6 200 Kč). Odhadované datum dodání je pak v září 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 12. 5. 2017
  • Požadovaná částka: 20 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 472 846 dolarů (4. 5. 2017 15:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com