Chrome umožní přidávat záložky, které nerozeznáte od aplikací

12

Google Chrome Beta pro Android nově experimentuje se zajímavou funkcí Progressive Web Apps. Tato funkce umožní uživateli uložit odkaz na stránku na domovskou obrazovku, odkaz se však začne chovat jako standardní aplikace včetně oznámení a také dalších úprav přímo v systému.

Google v Chrome Beta experimentuje se zajímavou možností instalace aplikací, které vlastně nejsou aplikace. Jedná se o možnost ukládání webových odkazů, které se následně začnou chovat jako standardní aplikace a ne jako běžné odkazy, které spustí webový prohlížeč. Google si od nové funkce slibuje zjednodušení instalací a samozřejmě také zjednodušenou práci pro uživatele. Odkaz se totiž stane běžnou aplikací, kterou lze odinstalovat, přesouvat a samozřejmě z něj půjde čerpat notifikace.

TIP: Windows 10 Cloud bude odpovědí Microsoftu na Chromebooky

Zdroje: blog.chromium.org, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Lukáš
To by bylo něco pro uživatele mobilních windows. Ty se chvástají jak nepotřebují aplikace a vystačí si s mobilními verzemi webůXD Jen kdyby to ten jejich systém uměl, možná to je další šance jak se přiučit něco nového u konkurence. Pokud ovšem microsoft nad wm10 nezlomil hůl úplně.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Vypadá to dobře, ale snad kvůli tomu nebude Chrome jak nenažraný obr (což už do jisté míry je).
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
Vyzkoušeno a vypadá to skvěle.
Ivo
Mám Google Chrome Beta nainstalovaný a tuto možnost tam nemám, ještě ji nepřidali?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze