Dell představil Chromebook 11 Convertible. Má i stylus

6

Chromebooky táhnou, což dokazuje například obliba Chrome OS v USA, kde je 2. nejoblíbenějším systémem hned po Windows. Je to logické, notebooky postavené na Chrome OS jsou levnější a jednodušší. Nejnovější přírůstek hlásí Dell. Chromebook 11 Convertible snadno přetočením změníte v tablet a má i stylus.

Chromebooky jsou v poslední době velmi oblíbené, Google navíc ohlásil, že všechny nové modely, které se prodají od roku 2017, nabídnou možnost stahovat aplikace skrze Obchod Play. Zákazník tedy získá přístup ke statisícům aplikací. Dell nyní představil model, který nabídne stylus v základním balení.

Dell Chromebook 11 Convertible

Dell Chromebook 11 Convertible, jak už název napovídá, nabídne konvertibilní konstrukci, snadno jej tedy přetočíte a uděláte z něj 11,6'' tablet, případně sklon kloubu využijete jako stojánek a na Dellu snadno shlédnete filmy. K ovládání napomůže také stylus Active Pen. Tomu, že se Chromebook 11 Convertible hodí do rukou mladšího osazenstva, nahrává i to, že klávesnice a touchpad jsou odolné vůči polití tekutinou.

11,6palcový dotykový displej má HD rozlišení. Ve výbavě dále najdeme dva USB 3.0 porty (USB-C chybí) a čtečku paměťových karet. Chybět nebude ani HDMI a 3,5mm jacku. Hmotnost 1,43 kg je vzhledem k velikosti odpovídající. O výkon se postará 6. generace procesoru Intel Celeron.

Cena novinky činí 349 dolarů, tedy zhruba 11 tisíc korun včetně DPH, k dispozici bude od února.

Technické parametry Dell Chromebook 11 Convertible

Kompletní specifikace
Konstrukce303,8 × 207,9 × 20,8 mm, 1 430 g, konstrukce: konvertibilní, odolnost: ano
Displej?, 11,6" (1 366 × 768 px)
Chipset
Paměťdisk: ?, paměťové karty: microSD
Konektory2× USB 3.0, ?× USB 2.0, video: HDMI, další: ne
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémChrome OS
Akumulátor? Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnostúnor 2017, 10 700 Kč

Zdroje: dell.com, laptopmag.com

Diskuze ke článku
ANO
"Chromebooky táhnou" .... uz aby tahly. Drazsi nez notebooky. Zajimalo by me, kde se to tak dobre prodava, kdyz to nikdo nekupuje, nikdo to nechce a i webove statistiky bazmeku, co musi byt nutne k internetu pripojen (!), jsou na urovni statisticke chyby.
Pavel
Pro chytráky a odborníky - chromebook funguje i off-line. Máte lokálně synch data a třeba "word" a "excel" fungují bez připojení k internetu. Ale jinak (stejně jako třeba ve Windows) nefunguje fejsbůk.
Pro mnoho lidí je to ideální řešení. Kdo surfuje, kouká na YT, používá webmail a pracuje s dokumenty nebo tabulkami je to plně dostačující. A nově i s podporou aplikací z Androidu. Bez virů, samoaktualizovatelné, zálohované,... Než začnete něco hodnotit, tak si zjistěte nějaké informace, jinak vypadáte trapně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze