Chcete „německý“ telefon? Je tu Gigaset GS5

7
Chcete „německý“ telefon? Je tu Gigaset GS5
Fotografie: Gigaset
  • Výrobce pevných linek se snaží prorazit i v segmentu smartphonů
  • Jeho model GS5 nijak nevybočuje
  • Gigaset však slibuje kvalitu „Made in Germany“

Pro mnoho lidí je nápis „Made in Germany“ zárukou jisté kvality a péče, která byla věnována i těm nejmenším detailům. Bude to platit i v případě telefonu, který vyrobil (nebo si spíš nechal vyrobit) německý Gigaset? Tuto firmu si nejspíše pamatujete z doby, kdy začaly být populární bezdrátové domácí telefony. S jejich ústupem na úkor telefonů Gigaset hrdinně bojoval, dokonce představil pokus o jejich podobu s Androidem. Naopak jeho novinka s názvem Gigaset GS5 jakoukoli větší invenci postrádá. Vypadá to tak, že se při návrhu Němci snažili udělat co „nejnudnější“ telefon bez jakýchkoli výstřelků, zajímavostí nebo pikantností. Za vše mluví už jen fakt, že k dispozici jsou dvě varianty téže barvy: světle a tmavě šedá.

Gigaset GS5

Stejně nezajímavá je i nabídka hardwaru. MediaTek Helio G85 doprovází 4 GB RAM a 128 GB úložiště. Pro někoho ale může být plus, že rozšířením této hodnoty pomocí paměťové karty nepřijde o slot pro SIM kartu. Baterie má slušnou kapacitu 4 500 mAh a potěší i přítomnost bezdrátového nabíjení až do výkonu 15 W. Fotoaparáty zde nalezneme „jenom“ tři, vzadu je to kombinace 48Mpx hlavního a 8Mpx širokoúhlého, vepředu je pak 16 Mpx pro selfie a také odemykání telefonu, i když spolehlivější a bezpečnější bude využití čtečky otisků na zádech.

Mobil nijak neoslní ani v nabídce operačního systému a péči o něj. V základu je zde Android 11 s přislíbeným upgradem na další verzi a třemi roky bezpečnostního záplatování. To sice není špatné, ale také žádný nadstandard.

Gigaset GS5

V tomto kontextu se tak doporučená evropská cena 299 €, tedy nějakých 7 700 korun může zdát docela vysoká. To je ale u produktů „Made in Germany“ celkem obvyklá vlastnost.

Technické parametry Gigaset GS5

Kompletní specifikace
Konstrukce157,5 × 75 × 10,4 mm, 210 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,3" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx
ChipsetMediaTek helio G85,
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostlistopad 2021, 7 700 Kč
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
"Made In germany" má byt neco jako "NOKIA" ? Jiny proti beznym cinanum je ten napis, ale cena / vybava je uplne mimo mísu. A kdo veri ze je to skutecne made in germany, tak je vetsi blazen, nez sam Gigaset. Proč by tento měl uspet, kdyz v mobilnim svete skapal az na dno i takovy gigant jako LG ?
Lukas Klima
Lukas Klima
Made in Germany 😁 Snad si nemyslí, že na tohle někdo skočí.
Kunťa Punťa
Kunťa Punťa
A stejně je to o mnoho lepší než jakákoliv letošní Nokia. Škoda, že tam nejste v hodnocení tak drsný.
Ben Ben
Ben Ben
No oproti Nokii to je jeste dobry.
Nicmene by bylo fajn zminit ze ten telefon ma uzivatelsky vymenitelnou baterii. Coz nekteri blazni mohou ocenit. Taky ma notifikacni diodu plus ten slot na 2 pametovky a SD. Nakonec tresnicka na dortu... bezdratove nabijeni. Za me to teda akorat vse zabiji jen 4GB RAM.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze