Cena herní služby Google Stadia má být oznámena již brzy, slibuje oficiální tweet

1
Cena herní služby Google Stadia má být oznámena již brzy, slibuje oficiální tweet
Fotografie: Google
  • Ke hraní bude potřeba proprietární ovladač připojený skrze Wi-Fi
  • Novinky by mohly být oznámeny na videoherním veletrhu E3 v Los Angeles

Nová herní platforma Google Stadia, která by podle Googlu měla přinést revoluci do světa počítačových her, má být spuštěna ještě během letošního roku a vytěžit maximum z úzké spolupráce s desítkami významných herních studií nebo špičkové cloudové infrastruktury. Z minulosti však víme, že její úspěch bude záležet hlavně na hráčích samotných. Pokud se však tvůrci Google Stadia rozhodnou nabídnout opravdu zajímavou cenu, může mít digitální gigant zaděláno na pořádný úspěch.

Právě cena této služby má být jedním ze tří chystaných překvapení, na které Google odkazuje v posledním oficiálním tweetu profilu Stadia. Mimoto bychom se měli dozvědět novinky o připravovaných herních titulech nebo konkrétnější informace o spuštění služby. Kdy přesně se uvedené informace dozvíme zatím není jasné. Tou správnou události pro oznámení by se podle nás mohl stát videoherní veletrh E3 (Electronic Entertainment Expo) v Los Angeles, který se bude konat již v polovině příštího měsíce.

Během březnového představení jsme se například mohli dozvědět o tom, jak tato herní platforma funguje z technologického hlediska a že nabídne hraní až ve 4K rozlišení při 60 snímcích za sekundu se slíbenou podporou rozlišení 8K v budoucnosti. Zároveň bylo potvrzeno, že k zajištění skvělého herního zážitku postačí i hardwarově slabší zařízení, jako jsou smartphony, televize či tablety. To má být zároveň jednou z výhod pro samotné vývojáře, kteří se údajně nebudou muset příliš zabývat optimalizací pro méně výkonná zařízení. Velikou výhodou je také absence nutnosti hry dlouze instalovat. Načtení her má totiž proběhnout do pouhých pěti sekund.

Jediné, co snad budou kromě předplatného uživatelé potřebovat, bude proprietární ovladač, který má díky přímému připojení přes Wi-Fi snížit latenci při hraní her. Ten bude dodáván v několika barevných variantách, a to v bílé, černé a mátově zelené.