Lenovo otevřelo první evropský výrobní závod v Maďarsku

Lenovo otevřelo první evropský výrobní závod v Maďarsku
Fotografie: Lenovo
  • Továrna stojí v Ullu
  • Bude produkovat špičkové pracovní stanice
  • Vyprodukuje přes 1 000 serverů a 4 000 pracovních stanic denně

Společnost Lenovo oficiálně otevřela brány svého prvního výrobního závodu v Evropě. Se sídlem v maďarském Ullu se provoz zaměřuje především na budování serverové infrastruktury, úložných systémů a špičkových PC pracovních stanic používaných zákazníky z celé Evropy, Blízkého Východu a Afriky.

Rozšíření mezinárodních výrobních operací společnosti Lenovo představuje významný ekonomický potenciál pro soukromý i veřejný sektor v Maďarsku, a přináší zvýšenou výrobní kapacitu, větší potenciál spolupráce s místními prodejci a vznik nových pracovních míst. Závod již zaměstnává více než 1 000 lidí na plný úvazek v různých inženýrských, řídících a provozních pozicích, přičemž jejich počet dále narůstá, aby naplnil potřeby závodu.

Silná infrastruktura, kvalifikovaná pracovní síla a umístění v centru Evropy učinily z Maďarska přirozenou lokalitu pro první evropský interní výrobní podnik společnosti Lenovo. Kromě toho byla část investic Lenovo podpořena dotacemi místní samosprávy prostřednictvím Maďarské agentury na podporu investic (HIPA). Francois Bornibus, Senior Vice President a EMEA President ve společnosti Lenovo, uvedl: „Oficiálním otevřením výrobního provozu v Maďarsku jsme dosáhli obrovského milníku v optimalizaci a vývoji naší globální výrobní sítě. Poloha Maďarska nás posouvá mnohem blíže k našim evropským zákazníkům, abychom mohli naplnit jejich potřeby a zároveň zůstat v čele inovací. Jelikož naše aktivity nadále rostou po celém světě, tento úžasný nový podnik bude hrát klíčovou roli v našich plánech k zajištění úspěchu v budoucnu, a přinášení inteligentních technologií pro všechny v Evropě udržitelnějším způsobem, rychleji a efektivněji.

Róbert Ésik, CEO Maďarské agentury na podporu investic (HIPA), dodal: „Jsme rádi, že společnost Lenovo, lídr na trhu s dlouholetou historií v oblasti globální výroby, se rozhodla s námi spolupracovat a umístit svůj nový závod v Maďarsku. Vzhledem k oficiálnímu otevření očekáváme, že nové možnosti spolupráce s místními dodavateli přispějí k dalšímu rozvoji Maďarského hospodářství.

Nový závod o rozloze téměř 50 000 metrů čtverečních ve dvou budovách a na třech podlažích je jedním z největších výrobních závodů společnosti Lenovo. Výrobní linka dokáže vyprodukovat více než 1 000 serverů a 4 000 pracovních stanic denně – každá z nich je postavena dle konkrétních požadavků zákazníků. Inovativní možnosti automatizace jsou implementovány napříč celým provozem, včetně prvotřídního systému řízení budov ve výrobní hale a logistické sekci pro monitorování teploty, vlhkosti a robotického označování DIMM. Tento přístup umožňuje společnosti Lenovo udržovat optimální kontrolu kvality svých produktů.

Nová účelová budova byla vybavena solárními panely o kapacitě 0,5 megawattů – což je dostatek energie pro napájení malé vesnice. Výroba zařízení v této lokalitě také dramaticky snižuje přepravní míle, které tyto produkty projdou, což poskytuje efektivnější a udržitelnější možnosti dopravy. V kombinaci s inovativními výrobními procesy, jako je patentovaný nízkoteplotní proces pájení, pomůže společnosti Lenovo dosáhnout jejích vědecky podložených klimatických cílů.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze