Carrot Weather nově předpoví nejen počasí, ale i pravděpodobnost vašeho přežití

Carrot Weather nově předpoví nejen počasí, ale i pravděpodobnost vašeho přežití
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Aplikace zobrazuje tzv. Wet Bulb teplotu, od které usuzuje „pravděpodobnost přežití“
  • Další zajímavou novinkou je možnost nahrát vlastní předpověď počasí a sdílet ji s ostatními

Aplikace pro předpověď počasí Carrot Weather, která se proslavila humornými hláškami, nabízí ve verzi 5.3 několik zajímavých novinek. Kromě funkce Smart Layouts, která uživatelům automaticky zobrazí vybrané ukazatele na základě denní doby či aktuálního počasí a ukazatele kvality vzduchu, zaujme možnost zobrazení „Wet Bulb“ teploty.

Kombinace vysokých teplot a vlhkosti je velmi zákeřná, neboť se s ní lidské tělo špatně vyrovnává a nemůže se efektivně ochladit.

Právě Wet Bulb (tzv. teplota mokrého teploměru) zobrazuje teplotu se zohledněním relativní vlhkosti vzduchu a dalších parametrů, které se promítnou ve výsledné pocitové teplotě. Kombinace vysokých teplot a (vysoké) vlhkosti je přitom velmi zákeřná, neboť se s ní lidské tělo velmi špatně vyrovnává (nemůže se efektivně ochladit skrze pot) a v nejhorším případě může vést k úmrtí. Nově tak aplikace ukazuje „pravděpodobnost přežití“ v extrémních teplotách s vysokou vlhkostí.


Neméně zajímavou je rovněž možnost stát se hlasatelem počasí, kdy může každý uživatel nahrát krátké video, ve kterém přednese předpověď a sdílet jej mezi ostatní. Na ukázku toho, jak taková předpověď vypadá, se můžete podívat níže.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze