Zavaří nové bezpečnostní funkce Telegramu aplikaci WhatsApp?

Zavaří nové bezpečnostní funkce Telegramu aplikaci WhatsApp?
Fotografie: Telegram
  • Nově je možné odesílat zprávy s možností automatického smazání
  • Čas začne běžet od odeslání, nikoliv přečtení zprávy
  • Aktualizace obsahuje také nové widgety

V lítém souboji mezi chatovacími platformami přichází Telegram s náloží bezpečnostních funkcí, které by mu mohly pomoci přetáhnout další uživatele z konkurenčního WhatsApp. Nejnovější aktualizace přináší například funkci automatického smazání zpráv s možností načasování na 24 hodin nebo 7. Všechny nové zprávy, které budou odeslány v chatu s daným kontaktem, tak budou na přání uživatele automaticky smazány ve zmíněném časovém úseku, a to buď jen na straně odesílatele, nebo jak odesílatele, tak příjemce. Časovač automatického smazání zprávy se aktivuje ihned po odeslání, nečeká se tedy na moment, kdy si protistrana zprávu přečte.


S aktualizací dorazily také nové widgety – větší zobrazuje preview nedávných zpráv, menší widget pak ukazuje náhled ikonek a jména osob, se kterými jste nedávno byli v kontaktu.

Vylepšen byl také import chatové historie.

Aktualizace přináší rovněž nové možnosti pro skupinový chat, mezi nimiž je třeba funkce zaslání „expirujících“ pozvánek, které po určitém časovém úseku nebo počtu použití zmizí. Admin skupinového chatu takto zároveň může sledovat, kteří uživatelé odkaz využili. Pro větší jednoduchost je odkazy také možné přeměnit na QR kód. Skupinové chaty, které dosáhly počtu dvě stě tisíc členů, mohou být v případě potřeby navýšeny na neomezený počet.

Ve světle odlivu uživatelů z WhatsApp Telegram připravil rovněž vylepšený import chatové historie, takže jsou naimportované zprávy seřazeny podle originálního data jejich vzniku/odeslání.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze