Bude mít Galaxy S9 až 512GB úložiště? Samsung už takové má

3
Bude mít Galaxy S9 až 512GB úložiště? Samsung už takové má
  • Jihokorejský výrobce představil paměťový čip s kapacitou 512 GB
  • Mohli bychom se jej dočkat v budoucích mobilech či tabletech

Častým problémem mnoha uživatelů bývá, kam uložit svá data. Paměť v telefonech je stále limitována a i 64GB interní úložiště je dnes spíše nadprůměr. Vývoj však jde nadále kupředu, což dokazuje i aktuální oznámení jihokorejského Samsungu. Ten představil nový paměťový čip typu eUFS s kapacitou 512 GB. To je dvojnásobná hodnota oproti předchozímu modelu, který Samsung představil v únoru 2016. Do 512GB úložiště by uživatel mohl uložit až 130 10minutových videí v kvalitě 4K. Samsung dále prozradil, že nový čip využívá zdokonalenou 64vrstvou architekturu V-NAND. Došlo také ke zdokonalení procesu napájení, díky čemuž nenarostla energetická náročnost.

Samsung

Rychlost čtení paměťového čipu s 512 GB dosahuje 860 MB/s. V případě rychlosti zápisu padla hodnota 255 MB/s. Nový paměťový čip by Samsung mohl nasadit do budoucích telefonů a tabletů. Je však otázkou, zda k tomu dojde a následně kdy. Samozřejmě se ihned vyrojily spekulace, že by se tak mohlo stát už u očekávaných modelů řady Galaxy S9. Na případné potvrzení si však samozřejmě musíme ještě počkat.

Zdroj: news.samsung.com

Diskuze ke článku
Martin
U nás stejně bude 64GB Verze takže není co řešit :D ale za cenu 128GB Verze.
Absolut NoFak
Stejně to bude furt lagovat.
Martin Both
Martin Both
Je možné, že v S9 takovou paměť nabídnou. Jen se domlnívám, že přestřelí cenovku :-D Pokud bude stát S9+ s pamětí 512 GB 35 000 Kč včetně DPH, nejsem si zcela jist prodejním úspěchem. Pokud vypustí 64 GB a nahradí ho 256 GB za stejnou cenu a posléze dají 512 GB jako další paměťovou variantu proč ne.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze