Samsung si patentoval telefon s čtečkou dlaně

8
Samsung si patentoval telefon s čtečkou dlaně
  • Čtečka dlaně má podle patentu napovídat při zapomenutí hesla doplněním pár písmenek vašeho hesla
  • Využívat k tomu bude unikátních čar na dlani, které má každý člověk jiné

Určitě se vám někdy stalo, že jste zapomněli své heslo a museli jste si nechat zobrazit nápovědu, případně si museli nechat heslo kompletně změnit. To však není úplně nejbezpečnější přístup k obnovení hesla, jelikož může někdo, kdo vás trochu lépe zná, na bezpečnostní otázky odpovědět. Samsung by ovšem mohl v budoucnosti se zapomenutým heslem ve svých telefonech novátorsky pomoci – napoví vám totiž čtením z vaší dlaně.

Samsung patent - čtečka dlaní

Nedávno zveřejněný patent ukazuje, že Samsung zkoumá možnosti systému, který by skenoval jedinečné čáry na vaší dlani a po jejich rozpoznání by vám na displeji zobrazil nápovědu pro zapomenuté heslo v podobě doplnění pár písmenek na vaší dlaň ve stylu rozšířené reality. Tento princip můžete vidět na obrázku níže. Dostanete tím „popostrčení“ správným směrem, ale zároveň nemá být nápověda natolik jasná, aby jí mohl využít zloděj... i kdyby se dostal k vaší ruce.

Samsung patent - čtečka dlaní

Tato technologie by se mohla zároveň postupně rozvinout i pro přihlašování do vašeho účtu a odemykání telefonu. Samsung by však musel pro takové využití nepochybně zapojit do hry technologii rozlišující hloubku 3D objektů. Podobně jako Apple u Face ID v novém iPhonu X. Bez rozpoznání hloubky by totiž bylo až příliš snadné ošálit čtečku kupříkladu fotkou či otiskem dlaně.

Prozatím samozřejmě nemůžeme vědět, jestli se implementace této technologie vůbec někdy dočkáme. Minimálně v Galaxy S9 bychom s ní rozhodně ještě nepočítali.

Zdroj: patentscope.wipo.int, engadget.com, cnet.com

Diskuze ke článku
hjuik
No to je zas fičura,jen už čekám,který z výrobců přijde jako první s čtečkou řitního otvoru :D :D :D
Blue Sun
Blue Sun
Takze vlastne jen jine vyuziti rozsirene reality. Hm, trochu to pusobi stylem "pojdme to patentovat, nez to udela nekdo jiny, i kdyz je to kravina".
Absolut NoFak
Jen bacha, abyste se nespálili!!!
Špekulant
Hmmm. zajímavý koncept, ale jak si jako jednoruký s touhle funkcí usnadním život??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze