Samsung bude pomáhat v boji se zločinem v Chicagu

9
Samsung bude pomáhat v boji se zločinem v Chicagu
  • Díky systému DeX nahradí telefony Samsung notebooky v autech
  • Dojde tak ke snížení nákladů a ke zjednodušení přístupu k datům
  • Časem by mohly telefony nahradit i počítače na stanicích

Už od nepaměti je pomocníkem každého detektiva papírový bloček, do nějž si zapisuje své postřehy. Jenomže je potřeba jít s dobou a v boji se zločinem nasadit ty nejmodernější prostředky. Není to samozřejmě poprvé, kdy policie využívá smartphony, ale tento způsob je zase v něčem o kousek dál.

Příslušníci jedenáctého okrsku v Chicagu totiž nedostanou jenom smartphony od Samsungu, ale díky DeXu jimi nahradí i počítač v autě. Takže při pěší službě bude příslušník policie používat svůj telefon jako doposud: k fotografování, k pořizování poznámek a k přístupu do nejrůznějších databází. Jakmile se dostane do auta, připojí ho k dokovacímu zařízení, a propojí ho tak s nainstalovanou klávesnicí a displejem. Stále má k dispozici tatáž data, ale může s nimi pracovat jako na počítači.

Hlavní výhodu ale Samsung vidí v úspoře financí. Podle jeho propočtů tak přechod na tento systém ušetří první rok šestinu nákladů, v následujících letech dvojnásobek. Toto číslo může být teoreticky ještě vyšší, protože pokud se celý systém osvědčí, v dalších vlnách by smartphony s DeXem mohly nahradit i stolní počítače na policejních stanicích.

Diskuze ke článku
Michal O.
To Huawei zase pomáhá totalitě v boji se svobodou, každý má něco.
Absolut NoFak
Už živě vidím ty policejní seriály:
"Museli jsme toho trojnásobného vraha propustit, zatýkající policista mu nepřečetl práva."
"A proboha proč?"
"Lágnul se mu Samsung".
Anebo brutální přestřelka, policajti pod palbou, ale americký Simír to vyřeší tak, že na tom Camcungu pustí benchmark a pak ho hodí mezi zločince. Za chvíli to bouchne a všechny darebáky pokryje hořící lithium. Case solved.
Anonym
Říkám si, jestli by nebylo lepší řešení za podobnou cenu ipad pro
End
To není dobrý nápad co když začne hořet a nebo bouchne Jako Note 7 ???????? bych nechtěl teda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze