Samsung rozbíhá sériovou výrobu 256GB pamětí pro chytré telefony

29

Nároky na úložný prostor rostou každým rokem. Zvyšuje se rozlišení fotoaparátu i zaznamenávaných videí, nehledě na to, že spoustu MB si ukousnu také hry a aplikace. Velkorysé úložiště nyní pro chytré telefony chystá Samsung, neboť začal s produkcí pamětí s kapacitou 256 GB.

Samsung logo

Typická velikost interní paměti se v současné době u vlajkových lodí pohybuje kolem 32 GB. Ti nejlepší pak nabízí dvojnásobek a hrstka vyvolených vám dovolí zvolit i variantu se 128 GB. Patří mezi ně i Samsung, který 128GB úložiště nabízí u loňských modelu Galaxy S6 a Galaxy S6 edge. V posledních letech se navíc mohlo zdát, že trend zvětšování pamětí se zastaví, neboť se bude využívat cloud. Ne vždy však máte k dispozici kvalitní a rychlé připojení v kombinaci s takřka neomezeným datovým tarifem. Z tohoto důvodu tak jistě potěší informace, že jihokorejský výrobce zahájil masovou produkci pamětí s kapacitou 256 GB typu UFS 2.0.

TIP! Podrobně: fotogalerie a video nových funkcí Galaxy S7

Samsung

Rychlost čtení dosahuje až 850 Mb/s, což je je dvakrát rychlejší než na typickém SATA SSD disku. Rychlost zápisu Samsung udává na 260 Mb/s, což je přibližně třikrát více oproti nejrychlejším paměťovým kartám. Do 256GB paměti si uživatel bude moci uložit například až 47 filmů ve Full HD kvalitě, přičemž nahrání jednoho filmu zabere pouhých 12 vteřin. Počítá se, že průměrný 90minutový film ve Full HD kvalitě zabírá přibližně 5 GB. S obří pamětí bychom se měli setkat v příští generaci špičkově vybavených smartphonů Samsung. Prozatím můžeme jen spekulovat, zda se tak stane s novou generací řady Note, nebo až u další vlajkové lodi v roce 2017.

Zdroje: news.samsung.com

Diskuze ke článku
gutt
sice sa z toho tesim, ale otazne je kedy nejaky mobil samsung s 256GB ponukne aj bezne v europe a aby za kazdych 32GB nad zakladnych 32GB nepytal 100e. to by sme sa dostali pri S7edge urcite na 1100 - ... ? eur.
to by bolo drahych 200GB naviac za mozno 300e.
no ale nejak sa zacat musi , takze fajn sprava
thegrid
Mam pocit ze si autor plete Mb a MB... Stand. sata SSD dosahuje cca 450MB, ne Mb.
ASD
5GB na FullHD film mi příjde dost málo
Josef
Až tohle bude standard, pak teprve budou SD karty opravdu nepotřebné. Myslim, že to bude ale ještě tak 3 roky trvat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze