Vyhlášení soutěže Apple Design Awards proběhne 29. června

3× aktualizováno
Vyhlášení soutěže Apple Design Awards proběhne 29. června
Fotografie: Apple.com
  • Na konferenci představí Apple nové verze svých systémů
  • Původní termín tiskové konference měl být 31. března

Aktualizováno 16. 6. 2020

V souvislosti s konferencí WWDC 2020 Apple na svých stránkách oznámil datum vyhlášení každoroční soutěže Apple Design Awards, která ocení nejlepší vývojáře aplikací. K vyhlášení dojde v pondělí 29. června, tedy přesně týden po konání WWDC 2020.

Aktualizováno 5. 5. 2020

Apple dnes oficiálně oznámil, že úvodní Keynote v rámci WWDC 2020 proběhne v druhé polovině června, konkrétně 22. 6. Celá akce samozřejmě bude trvat několik dnů, ovšem pokud čekáte na nové systémy, je nejdůležitější den první, kdy se dozvíme veškeré podrobnosti. Celá akce proběhne, dle již známých informací, kompletně on-line.

Aktualizováno 14. 3. 2020

Apple na svých oficiálních stránkách potvrdil nový termín vývojářské konference WWDC 2020, která se má konat v červnu (bez blíže specifikovaného termínu). Konference bude mít (vzhledem k pandemii koronaviru) on-line podobu.

Původní informace z 11. 3. 2020

Koronavirus se v plné síle projevuje také v segmentu mobilní elektroniky. V minulém měsíci byl například zrušen veletrh MWC v Barceloně a výrobci postupně ruší i své dílčí akce. Nových přístrojů se tak v převážné míře dočkáváme v on-line formě. Již několik týdnů se hovořilo o jarní akci Applu, na které se mělo představit hned několik důležitých novinek. Tou zřejmě nejlákavější byl nový cenově dostupnější iPhone. Ten mohl nést označení iPhone SE2, případně iPhone 9. Kromě něj měl mít Apple v rukávu ještě iPad Pro a MacBook.

Nejprve je však nutné říci, že ačkoliv byl termín 31. března brán jako hotová věc, Apple jej nikdy oficiálně nepotvrdil. Z tohoto důvodu se fakticky žádná akce neruší, neboť nebyla oficiálně v plánu. Důvodem, proč s největší pravděpodobností konference neproběhne, je nebezpečné šíření koronaviru. Celá akce by se totiž konala v Divadle Steva Jobse, kde by se najednou shromáždilo přes tisíc lidí, což rozhodně není ideální ve chvíli, kdy se nákaza šíří. Současně ministerstvo zdravotnictví v kalifornském městě Santa Clara vydalo zákaz shromáždění nad 1 000 osob počínaje 10. března s platností na tři týdny. Informaci přinesl forbes.com a na Twitteru ji s odkazem na dobře informovaný zdroj od Applu uvedl také Jon Prosser.


V tuto chvíli samozřejmě není zřejmé, jak se Apple s celou situací popasuje. Jednou z možností je odklad, kdy by tisková konference proběhla například o měsíc či dva později, v případě, že se situace kolem koronaviru zlepší. Jelikož však vyhlídky nejsou nijak jisté, má Apple možnost chystané produkty odhalit formou tiskových zpráv. Všechny tři případné novinky by se tak světu ukázaly separátně.

Diskuze ke článku
anonym
Velká škoda, ale je to pochopitelný...
Offečka Jablečna
Pozor, příval blití o čínských iPhonech ze zaručeně nečínských drojdú za 3, 2, 1...
Man
Iphone SE2, nebo devět, nebo jak se má jmenovat zase nic XD ten telefon opravdu nikdy nepředstaví .
Mio
Levný iPhone? To už jaká m*dka by byla?! Vždyť už Xr je taková nižší střední třída a stojí ranec.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze