BMW nově umožňuje odemknout vůz telefony s Androidem. Je mezi nimi i ten váš?

4
BMW nově umožňuje odemknout vůz telefony s Androidem. Je mezi nimi i ten váš?
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Zákazníci s kompatibilními zařízeními mohou odemknout/zamknout své BMW i nastartovat motor, aniž by museli vytáhnout telefon z kapsy
  • Služba je již od roku 2021 dostupná u iPhonů

Digitální klíč Plus je na zařízeních s iOS k dispozici již od roku 2021, na telefony s Androidem se však dostává až nyní. Vše přitom funguje maximálně intuitivně – vůz automaticky reaguje na přiblížení nebo oddálení telefonu, stejně jako je tomu u klasického klíče od vozidla s funkcí komfortního přístupového systému. A stejně jako je tomu u fyzického klíče, také v součinnosti s telefonem je v závislosti na výbavě připraveno světelné představení předních a zadních světel doplněné světelným uvítacím kobercem. Digitální klíč Plus lze nyní nastavit na aktuálních vlajkových lodích Samsung Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra a Google Pixel 7 Pro, ale i na řadě starších mobilů s potřebným hardwarem v podobě UWB čipu.

Komfort a zabezpečení ultraširokopásmovou technologií.

Telefon s aktivním Digitálním klíčem Plus může zásluhou ultraširokopásmové technologie (UWB) zcela nahradit klíč od vozidla i s jeho rozšířenými funkcemi. UWB je digitální rádiová technologie pro komunikaci na blízkou vzdálenost, pracující s velmi širokým frekvenčním rozsahem. Vyznačuje se možností velmi přesné lokalizace a maximálním možným zabezpečením.

Přesnost technologie UWB rovněž zajišťuje, že je prakticky vyloučeno riziko tzv. relay útoků, které pracují se zachycením a zesílením signálu. BMW Group ve spolupráci s Googlem a dalšími partnery vyvinula a zavedla prostřednictvím konsorcia Car Connectivity Consortium (CCC) globální standard pro automobilový průmysl. CCC je globální hnací silou pro konektivitu vozů se všemi chytrými mobilními zařízeními.

Stejná funkčnost na všech platformách

Digitální klíč Plus byl dosud kompatibilní pouze s telefony iPhone a hodinkami Apple Watch. BMW Group si stanovila cíl nabídnout digitální přístup do vozidla všem zákazníkům bez ohledu na operační systém jejich telefonu. Dalším důležitým vývojovým stupněm na cestě k tomuto cíli je nyní možnost nabízet celou škálu komfortních přístupových funkcí na zařízeních se systémem Android.

Již v prosinci 2022 BMW Group zahájila další fázi rozšíření Digitálního klíče založenou na spolupráci s partnery, jako jsou Apple a Google, což znamená bezpečné sdílení Digitálního klíče mezi iPhony a kompatibilními zařízeními se systémem Android, tedy napříč platformami, prostřednictvím e-mailu, SMS nebo jakékoli jiné služby zasílání zpráv.

Kompatibilita Digitálního klíče Plus se systémem Android je k dispozici ve vozidlech vyráběných od listopadu 2022. Budoucí dálkové aktualizace softwaru rozšíří tuto schopnost i na vozy s funkcí Digitálního klíče Plus vyrobené před listopadem 2022.

Seznam kompatibilních zařízení na našem trhu

Pro funkčnost je u smartphonů vyžadován Android 13.

Diskuze ke článku
Karel Kahovec
Karel Kahovec
Kolik se u BMW platí z téhle funkce měsíční poplatek?
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Samsung Galaxy S23+ a jako Samsung Galaxy S23 ne?:o) Krom nespolehlivosti a totalni zpicenosti BMW, je to jen dalsi duvod pro vyhnuti se tehle znacce .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze