BlackBerry Messenger pro iOS a Android už 27. června (aktualizováno)

Kanadská společnost BlackBerry již dříve oznámila, že svoji komunikační platformu otevře i uživatelům Androidu a iOS. Nyní však víme i datum spuštění.

Již dříve jsme vás informovali o chystaném uvolnění aplikace BlackBerry Messenger pro jiné operační systémy. Konečně však máme přesnější informace o datu vydání, které prozradil T-Mobile UK na Twitteru. Připomeňme si, že aplikace bude dostupná na zařízeních s Android 4.0 a iOS 6. Je to také vůbec poprvé, co BlackBerry nabízí svoji komunikační službu uživatelům jiných zařízení.

Tip: BlackBerry Messenger 7 přináší hlasové hovory přes Wi-Fi

Vydání BBM pro další systémy může nyní působit trochu zvláštně. Dá se očekávat, že když si jednou koupíte BlackBerry a zvyknete si využívat jeho služby, tak při koupi nového telefonu opět sáhnete po BlackBerry. Pokud ovšem nějaká z exkluzivních aplikací bude dostupná i jinde, tak vás případný přechod nemusí tolik bolet. Ze začátku nás ale čekají různá omezení, na Androidu nebo iOS si budou muset uživatelé počkat na skupinový chat, hlasové hovory i sdílení obrazovky. Tyto funkce bude podporovat zatím pouze přímo BlackBerry.

Aktualizováno – BlackBerry termín vyvrátilo

Krátce po zveřejnění této informace na oficiálním Twitter účtu T-Mobile UK uvedené datum vyvrátilo přímo BlackBerry. Ve vyjádření pro The Verge zástupce BlackBerry uvedl, že 27. červen není přesné datum uvedení této aplikace a že o přesnějším termínu budeme včas informováni.

Zatím to tedy vypadá, že aplikace ještě nejsou hotovy a jejich uvedení se dočkáme až někdy později, v průběhu tohoto léta. Původní Tweet z účtu britského T-Mobile zatím zmizel.

Stáhnout BlackBerry Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: @TMobileUK, slashgear.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Petr
Milion vzájemně nekompatibilních kecálků, už se těším na další. Nakonec ten předpotopní a mnohdy zatracovaný email je jediná spolehlivá cesta, jak něco poslat všem, protože ani soc. sítě nemají všichni (všichni stejnou). Naposled mě naštval plánovaný odklon Google od kompatibility s jabberem, tak teď jsem při zmínce o dalším písečku asi trochu podrážděnější :)
jakub
K tomu se dá říct jediné. Měli potenciál mít nejoblíbenějšího kecálka vůbec. Kdysi.
Martin
Pouzivam WhatsApp na BlackBerry, pouzival jsem jej i na Symbianu, pritelkyne jej pouyiva na Nokii s S40, bratr na Androidove Xperii a pratele na Androidu ci iOS. Nejsem si jisty, zda oni prejdou na BBM jen proto, abych ja mel pohodlnejsi chatovani.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze