BlackBerry přinese Messenger také na systémy Android a iOS

Komunikační služba BlackBerry Messenger, dosud dostupná pouze na operačním systému BlackBerry, se v létě přesune do multi-platformních vod a dorazí také na Android a iOS. Oznámil to dnes viceprezident společnosti Andrew Bocking, který dodal, že toho vývojáři chystají ohledně BBM mnohem více.

Aplikace BBM je v současné době ve stádiu bety a v případě úspěchu by se měla objevit ke stažení zcela zdarma v létě letošního roku, a to pro operační systémy iOS 6 a Android 4.0 a vyšší.

BBM bude podporovat multi-chat, sdílení hlasových záznamů a službu BlackBerry Groups, která dovoluje až 30 lidem navzájem sdílet kalendář, fotografie a další soubory. Velmi zajímavou novinkou je nová služba BBM Channels, což je v zásadě určitá obdoba Stránek z Facebooku. Vytvořené kanály pak mohou sledovat ostatní uživatelé, nechávat komentáře a „lajkovat“. Tato služba je zatím exkluzivní pro platformu BB 10, časem by se ale měla dostat i na Android a iOS.

BBM vždy byla stěžejní komunikační službou komunity BlackBerry, která dovolovala jednoduše se spojit s přáteli, a přitom chránila soukromí. Jsme potěšeni, že se ke komunitě mohou přidat také uživatelé Androidu a iOS,“ nechal se slyšet Bocking.

Zdroje: thenextweb.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze