BlackBerry Messenger 7 přináší hlasové hovory přes Wi-Fi

Populární aplikace BlackBerry Messenger se dočkala aktualizace na verzi 7. Ačkoliv jde prozatím o beta verzi, již nyní lze využívat nejdůležitější inovaci, kterou je BBM Voice, tedy hlasové hovory.

Kanadský RIM dnes oznámil uvolnění aplikace BlackBerry Messenger 7 Beta, která kromě obvyklých aktualizací přináší také funkci BBM Voice. Jedná se o hlasové hovory, které však lze uskutečňovat pouze mezi zařízeními BlackBerry a jen za předpokladu, že jste připojeni přes Wi-Fi. Mobilní datové přenosy operátora tedy nestačí.

BlackBerry Messenger 7

V souvislosti s novou funkcí byl také inovován design a přizpůsoben právě hovorům. U každého kontaktu tudíž vidíte, zda mu můžete napsat skrze BlackBerry Messenger, nebo zda je offline, online a konečně i k dispozici pro hlasový chat. Samotná aplikace pro volání je zpracována velmi podobně, jako klasický hovor. Při používání BBM Vocie můžete tedy klidně přejít do menu, přečíst si e-mail nebo odepsat někomu jinému v BlackBerry Mesengeru. Pro tyto účely lze dokonce displej rozdělit na dvě části.

Aktualizace BlackBerry Messenger 7 je dostupná pro OS BlackBerry 6 a novější. Úplně zkrátka by však neměli přijít ani uživatelé staršího OS BlackBerry 5, pro které údajně RIM chytá aktualizaci v nějaké formě později.

Zdroje: rapidberry.net, ubergizmo.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze