Avastu se loni dařilo. Budoucnost zabezpečení vidí v AI a IoT

6
Avastu se loni dařilo. Budoucnost zabezpečení vidí v AI a IoT
  • Avast ve svém novém sídle oznámil finanční výsledky za rok 2016
  • Firmě se finančně dařilo a chválí si úspěšnou akvizici AVG
  • Do budoucna se firma chce zaměřit na využití umělé inteligence a chytré domácnosti

Český Avast má za sebou další finančně úspěšný rok, jehož součástí byla i zdařilá akvizice společnosti AVG. Za rok 2016 Avast vykázal tržby ve výši 714 milionů dolarů s hrubým ziskem 353 milionů dolarů. Z pohledu tržeb se tak společnost posunula za americký Norton na druhé místo mezi globálními poskytovateli bezpečnostních řešení.

Avast tržby

„Máme za sebou skvělý rok, včetně akvizice AVG, a když se podíváte na finanční výsledky samotného Avastu za posledních pět let, uvidíte nejsilnější růst v našem oboru podnikání,“ pochlubil se generální ředitel Avastu Vince Steckler. „Integrace obou firem jde hladce, dokonce jsme v tuto chvíli dál, než jsme plánovali. Naším dalším cílem z pohledu tržeb je stát se světovou jedničkou mezi bezpečnostními firmami.“

Bezpečnostní produkty Avastu mají více než 440 milionů uživatelů po celém světě a zásah firmy je skutečně globální. Alespoň milion uživatelů má firma hned v 50 zemích.

Co se týče budoucího směřování, Avast chce rozvíjet především technologii strojového učení. „Chceme nadále vytvářet inovace, které za pomoci umělé inteligence zastaví hrozby v reálném čase, tak jako se to povedlo třeba minulý pátek při blokování WannaCry,“ upřesňuje Steckler.

Avast hrozby

Firma si zároveň dobře uvědomuje důležitost zabezpečování mobilních zařízení a také chytrých zařízení do domácnosti. Právě na segment IoT chce proto česká firma klást velký důraz a postarat se o to, aby se hackeři nemohli nabourat do televizí, kávovarů, domácích kamer a dalších produktů, které připojených pomocí Wi-Fi na chytrou domácnost.

Diskuze ke článku
Pavel Toman
Pavel Toman
Avast je vir sám o sobě :D
Libor
Pokud alespoň trošku používáte při prohlížení vlastní mozek, tak vám stačí Windows Defender
pet
to je tak kdyz nekdo plati hackerum aby napadali pc aby sam vydelal na prodeji antiviru :-))
htcjirka
htcjirka
Avast je ten nejhorší brak, co si člověk může dát dobrovolně na PC..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze