Audi se připojuje k Applu, do aut integruje CarPlay

9

Apple vymyslel způsob, jak používat svůj iPhone v autě pohodlněji a bezpečněji. Jmenuje se CarPlay a převádí obrazovku telefonu na středový panel v náležitě upravené formě. Do seznamu aut, které toto řešení zavedou, přibude brzy významná evropská značka.

CarPlay bychom se ho mohli v autech se čtyřmi kruhy ve znaku dočkat už příští rok. Už letos jsou ale na řadě značky jako Ferrari, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz anebo Volvo. Mezi dalšími významnými jmény, které se objevily na seznamu je například Alpine nebo Pioneer – ty se starají o výrobu samostatných zařízení, takže zcela bez šance nebudete ani v případě, že nehodláte kupovat nové auto.

CarPlay bude spolupracovat s iPhony řady 5. jejich hlavními funkcemi je samozřejmě telefonování, jednoduchá obsluha zpráv, navigace a samozřejmě hudba. Při ovládání se počítá jak s dotykovým displejem, tak s podporou hlasových příkazů a speciálních ovladačů.

Apple CarPlay a různé způsoby jeho využití.

TIP: Podívejte se, jak vypadá palubní systém v současných Audi. Tato značka má ohledně elektroniky velké plány, chystá například bezdrátové nabíjení.

Zdroje: 9to5mac.com

Diskuze ke článku
To je moc dobre
tim si Audi udrzuje image luxusnosti. Je dobre, ze nenechali svoje auta zapelesit tim reklamnim smirackym bloatwarem Androdiem
Jirka.S
To jsem zvědav jak to budou dělat, protože tyto značky má nasmlouvany i Google a android car jestli budou půl aut vyrábět tak a půl tak :-D
i MS
ma nasmlouvany svuj MS car connect. A to jeste driv Nez Google

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze