Applu hrozí pokuta 10 miliard korun za porušení LTE patentů společnosti VirnetX

9
Applu hrozí pokuta 10 miliard korun za porušení LTE patentů společnosti VirnetX
Fotografie: apple.com
  • Apple úmyslně porušil LTE patent společnosti VirnetX
  • Soud Applu uložil pokutu takřka 10 miliard korun, výrobce se chce již podruhé odvolat

Jednou z nespočtu patentových bitev, které probíhají mezi výrobci smartphonů a dodavatelů různých technologií, je soudní spor mezi Applem a společností VirnetX. Soud udělil jablečnému výrobci pokutu ve výši 440 milionů dolarů (necelých deset miliard korun) za úmyslné porušení patentu VirnetX, který umožňuje zabezpečení LTE připojení. S tím Apple nesouhlasil a využil svého práva se proti rozhodnutí soudu odvolat.

Naneštěstí pro Apple odvolání proti rozhodnutí soudu nebylo úspěšné a nyní by měl zaplatit částku necelých deset miliard korun. VirnetX tak obdrží přibližně 40 korun (1,8 USD) z každého prodaného Apple zařízení, které patent porušilo, a to včetně MacBooků, iPadů a iPhonů.

Podle agentury Reuters se nyní Apple plánuje odvolat u vyšší instance. Celková suma během probíhajícího soudního sporu, který započal v roce 2012, narostla přibližně o 2 miliardy korun. Pokud bude muset Apple nakonec pokutu přeci jen zaplatit, ještě to zhorší hospodářské výsledky, které už v současnosti ohrožuje neuspokojivý zájem o nové iPhony.

Diskuze ke článku
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Ludia sa uz nenechavaju okradat. Ta pokuta je nizka, aspon dvojnasobok.
skacelp
To nemůže být pravda, aby si Američané přisvojovali bez dovolení a hlavně bez placení něčí technické řešení a duševní hodnoty! To musí být nějaká pomluva, ze strany Huaweje, nebo nějaké jiné, určitě ale čínské společnosti! Takže, nedávno na politickém a obchodním fóru křičí zloděj Apple z USA: Chyťte zloděje!
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Rovnou ať tu firmu koupí i s patenty :D
Vilém Jindra
Vilém Jindra
Dobře jim tak
Dříve inovativní firma, dnes...škoda mluvit...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze