Jak moc si ceníte soukromí? Vyhledávač DuckDuckGo nyní využívá podklady Apple Maps

Jak moc si ceníte soukromí? Vyhledávač DuckDuckGo nyní využívá podklady Apple Maps
  • DuckDuckGo registruje každý den přibližně 33 milionů dotazů
  • Uživatele nesleduje, neukládá historii ani neotravuje cílenou reklamou
  • Vyhledávač vydělává na reklamě, která se zobrazí čistě na základě vyhledávaných slov

S ohledem na neustále propírané bezpečnostní kauzy vaší pozornosti možná neunikl alternativní vyhledávač DuckDuckGo, který nesleduje každý krok uživatele na internetu, neukládá historii vyhledávání ani vás neotravuje cílenou reklamou. DuckDuckGo jednoduše vyhledá odpovídající výsledky na vámi zadaná klíčová slova.

Projektu DuckDuckGo se přitom vcelku daří a v současnosti se může pochlubit každodenním počtem 33 milionů dotazů, což se může zdát ve srovnání s Googlem a jeho 5 miliardami dotazů jako zanedbatelné číslo, ale i tak se projektu daří držet stabilní tempo růstu a shrnovat kolem sebe uživatele, kterým záleží na jejich soukromí.

V tomto smyslu jde v ruku v ruce s politikou Applu, který opakovaně označil soukromí uživatel za jednu z největších priorit společnosti, tudíž partnerství s DuckDuckGo rozhodně dává smysl. Vyhledávání adres přes DuckDuckGo na mobilech a desktopu tak nyní obstarávají mapové podklady od Applu, na který však DuckDuckGo vzal stejný metr jako na ostatní – Apple se, stejně jako další třetí strany, nedostane k žádným osobním informacím uživatelů DuckDuckGo. Znáte projekt DuckDuckGo a využíváte jej? Dejte nám vědět do komentářů.

Stáhnout DuckDuckGo

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze