Apple Watch 6 mají být vybaveny OLED displejem. MicroLED panel dorazí až později

aktualizováno
Apple Watch 6 mají být vybaveny OLED displejem. MicroLED panel dorazí až později
Fotografie: Filip Brož, mobilenet.cz
  • Šestá generace Apple Watch by mohla rovněž nabídnout funkci měření kvality spánku
  • Více informací bychom se měli dozvědět na WWDC 2020

Aktualizováno 1. 6. 2020

Příští generace chytrých hodinek Apple Watch má podle „leakstera“ s twitterovým profilem @L0vetodream i tentokrát spoléhat na OLED panel od společnost JDI, která dodávala displeje do hodinek Apple Watch i v minulosti.

Apple přitom podle agentury Bloomberg zavedl vlastní (testovací) výrobu MicroLED displejů, a to přímo v Kalifornii v Santa Clara. Nová technologie má zajistit vyšší světelnost, menší energetickou náročnost a také umožnit tenčí profil hodinek.

Původní informace z 11. 5. 2020

Příští generace chytrých hodinek Apple Watch by mohla spolu s operačním systémem watchOS 7 přinést zbrusu novou funkci monitorující mentální zdraví uživatelů. Zmiňuje se o tom „leakster“ Jon Prosser v podcastu Geared Up, který v minulosti odhalil celou řadu zásadních informací o zařízeních s logem nakousnutého jablka.

Šestá generace chytrých hodinek od Applu má rovněž nabídnout senzor okysličení krve. Pomocí něj a také díky snímání srdečního tepu by měly hodinky detekovat případnou hyperventilaci (rychlé a mělké dýchání, kterým dojde k nadměrnému vydýchávání důležitého oxidu uhličitého), a rozpoznat tak přicházející panickou ataku ještě předtím, než se plně projeví. Tato funkce může být velmi užitečná, pokud uživatel s panickou poruchou zrovna řídí, neboť jej hodinky dokáží s předstihem upozornit – má tak dostatek času bezpečně odstavit auto.

Podle Prossera zatím není 100% jisté, jestli funkce dorazí již letos, nebo až příští rok. Více bychom se údajně měli dozvědět na WWDC 2020. Podle informací agentury Bloomberg by mohly chystané hodinky konečně nabídnout také měření kvality spánku. Tato funkce je u konkurence již poměrně běžná.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Pozor, zástup sračkometů s rádoby vtipnými poznámkami o duševním stavu uživatelů Apple za 3, 2, 1...
KKK
Offecko, tak tohle je delane presne pro tebe, i kdyz na to neni potreba ano epl watch ani psychiatr, aby bylo zrejme, ze s tvym dusevnim stavem neni vsechno v poradku
Hrachovec
Určitě budou chtít stihnout Vánoce ;) takže bych čekal prodej normálně na podzim...
Martin
Toto by měli mít dementi s androidem, aby je nemrdlo z toho jak Apple dobře funguje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze