Detekce pádu Apple Watch spustila falešný poplach v přímém přenosu

21
Detekce pádu Apple Watch spustila falešný poplach v přímém přenosu
  • Zcela nevinný sled událostí spustil alarm na hodinkách
  • Stalo se to v televizní show Jamese Cordena

O schopnosti chytrých hodinek detekovat pád a následně přivolat pomoc se toho napsalo hodně. Je to působivá funkce, zvláště díky svému potenciálu zachraňovat lidské životy. Jenomže ani ona není neomylná, i když se Apple holedbal, že výrazně zapracoval na tom, aby vyloučil falešné poplachy. Třeba už jen tím, že detekce je automaticky zapnutá pouze u osob nad 65 let, u nichž už se nepočítá s náročným sportováním nebo podobnou fyzickou aktivitou.

Jeden takový případ jste mohli živě vidět v show Jamese Cordena. V případě, že jste nestihli živé vysílání, je zde pro vás záznam na YouTube, kde inkriminovaná událost začíná v čase 5:39.

Divačka nejdříve zodpoví snadnou kvízovou otázku, posadí se a když moderátor zpovídá další osobu, přeruší jejich konverzaci slabý zvuk alarmu. Hodinky dříve zpovídané účastnice totiž její jednání vyhodnotily jako pád.

Stalo se tak snad kvůli tomu, že měla kvůli nervozitě z vystoupení v televizi zvýšený puls? Anebo je to jen propracovaná marketingová kampaň? Či snad není tato detekce tak přesná a může ve výsledku působit kontraproduktivně? Na to najdeme odpovědi jen stěží, ale můžeme si být jisti, že pro všechny zúčastněné to byla výtečná zábava.

Technické parametry Apple Watch 5 44 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce40 × 30,4 × 10,7 mm, 36,5 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,57" (448 × 368 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ?, mobilní sítě: ?, NFC: ano
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor? mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostzáří 2019, 12 490 Kč
Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Pozor, vlna blitek od drojdařů s "chytrými náramky" na úrovni digitálek s kalkulačkou za 3, 2, 1...
Martin
To se mi nějak nezdá. Apple nasazuje jen funkce, které jsou odladěné a bezchybné.
End
Je jasné že nikdy obyčejné hodinky s pár funkci nebude 100% funkční a bez chyb, je to nesmysl, ten senzor by musel být hodně velký aby mohl takovou věc dělat, takže hezká hračka pro děti ale pro normální lidi nic užitečného jen nesmysl jako EKG které ani nefunkční na 100% je to jen nesmysl jako celé iWatch srajdy. Pokud má člověk mozek tak ví že je to nereálné a nemůže to fungovat správně jak Apple sám uvádí je to holí nesmysl a lež.
Pavel
To je zase diskuze... Jakoby v životě záleželo na tom, co má kdo za mobil

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze