Apple Watch pomáhají při pádech. Jak si ale poradí s nehodou na motocyklu?

Apple Watch pomáhají při pádech. Jak si ale poradí s nehodou na motocyklu?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Mladý Singapurec zůstal ležet po nehodě v bezvědomí na prázdné ulici
  • Jeho Apple Watch však přivolaly pomoc a daly vědět rodině

Když Apple integroval do svých chytrých hodinek detekci pádu, myslel u toho především na starší uživatele. Pokud upadnou takovým způsobem, že se nezvednou a ani nebudou reagovat na oznámení na displeji, pak mohou hodinky spustit poplach. Podle nastavení a regionu budou volat na tísňovou linku nebo na některý z přednastavených kontaktů.

Jak ukazuje reportáž motership.sg, tato funkce může přijít vhod i podstatně mladším uživatelům, jako je 24letý Muhammad Fitri. Po srážce s autem zůstal 25. září bezvládně ležet na jedné ze singapurských ulic.

K nehodě došlo o půl deváté večer místního času a kvůli stále panujícím protiepidemickým opatřením byla daná část města skoro prázdná. Jeho hodinky však pád zaznamenaly a daly o tom vědět jak záchranářům, tak jeho sestře, která byla v telefonu uvedena jako nouzový kontakt.

Apple Watch
Pro hodinky byla nehoda fatální, díky jejich pomoci se ale majitel zotaví.

Muhammad Fitri utrpěl zranění hlavy a následné krvácení do mozku. Díky rychlému transportu do nemocnice a zásahu lékařů se však plně zotaví. Záznam přesného času nehody také pomohl policii vytipovat podezřelá vozidla pohybující se v okolí místa události.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze