Apple vydal iOS 4.3.3: řeší kauzu se sledováním polohy

Apple svižně reaguje na kauzu, kterou rozpoutala světová média kolem automatického ukládání polohy zařízení s operačním systémem iOS a vydává update, který problém řeší. Jak?

Update operačního systému iOS verze 4.3.3 pro iPad, iPhone a iPod Touch je rychlou reakcí Applu na zjištění, že telefony, tablety a iPody výrobce automaticky zaznamenávají svou polohu a tím pádem polohu uživatele. Informace o poloze pak uchovávaly ve své paměti a dokonce docházelo k synchronizaci celého souboru consolidated.db se záznamem poloh do iTunes při zálohování zařízení. Neoprávněný uživatel tak snadno mohl zjistit kompletní historii pohybu zařízení a zjistit tak podle četnosti výskytu například adresu bydliště, práce nebo školu, kterou navštěvují děti uživatele. Není proto divu, že se tohoto zjištění velice rychle chytila média a celý problém vyústil do světové kauzy, na kterou musel Apple rychle reagovat.

TIP: přečtěte si recenzi Apple iPhone 4

Apple iPhone 4: oficiální fotografie

Jak problém update řeší?

Systém nyní ukládá polohu pouze se 7 denní historií a soubor s informacemi je tak výrazně menší. Soubor se záznamem poloh navíc není ukládán do iTunes při každé synchronizaci a v případě deaktivování systému záznamu polohy v nastavení zařízení se deaktivuje rovněž i zaznamenávání polohy do tohoto souboru. Update navíc přináší opravdu několik malých bugů, zejména u iPodu a prodlužuje životnosti baterie.

Redakční Apple iPhone 4 jsme již na iOS 4.3.3 aktualizovali

Update iOS 4.3.3 je dostupný od dnešního dne skrze iTunes. Stačí iPhone, iPad nebo iPod připojit k počítači a update, který má velikost přes 600 MB, stáhnout.

Čtěte: Test Apple iPad 2 vs. iPad: vyplatí se přechod na novější model?

Apple iPad 2: oficiální fotografie
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze