Apple v Rusku pozastavuje prodej svých produktů, Apple Pay bude fungovat omezeně

Apple v Rusku pozastavuje prodej svých produktů, Apple Pay bude fungovat omezeně
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Preventivně byly deaktivovány informace o dopravě a dopravních nehodách v Apple Mapách
  • Místopředseda ukrajinské vlády žádá i o zablokování virtuálního obchodu AppStore na ruském území

Ruská invaze na Ukrajině se nyní dočkala oficiální reakce ze strany společnosti Apple, která podle nejnovějších informací CNN pozastavila veškeré prodeje svých produktů na ruském trhu. Cupertinský výrobce je údajně hluboce znepokojen ruskou invazí na Ukrajinu a kromě pozastavení veškerých prodejů omezí na ruském území také fungování platební služby Apple Pay.

Minulý týden jsme zastavili veškerý dovoz produktů do země, zároveň byla omezena Apple Pay a další služby. Zpravodajské služby RT News a Sputnik News již nejsou k dispozici ke stažení z App Storu mimo Rusko,“ uvedl zástupce Applu. „Preventivně jsme deaktivovali i informace o dopravě a dopravních nehodách v Apple Mapách na území Ukrajiny jako bezpečnostní opatření pro ukrajinské občany.


V souvislosti s tím, co se nyní na Ukrajině odehrává, stojí za vyzdvihnutí, že Tim Cook 25. února vyjádřil skrze svůj oficiální účet na Twitteru znepokojení nad vývojem situace. Pozastavení prodejů produktů Apple v Rusku však podle místopředsedy ukrajinské vlády, Mychajla Fedorova, nestačí. Vyzval proto Cooka, aby v Rusku zablokoval přístup k AppStore.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze