Apple ustupuje EU a oficiálně nabízí microUSB adaptér

Apple se bohužel stále drží svých proprietárních kontektorů pro připojení přístrojů k PC a dalším periferiím. Téměř veškerá konkurence už ale přešla na microUSB konektor a Applu nezbývá, než se přidat. I když, ne tak docela.

TIP! Přečtěte si více o novém iPhonu 4S.

Už jsme si zvykli, že výrobky od Applu mají vždy svůj vlastní konektor, což jim ale nebrání využívat adaptéry. K používání microUSB konektoru se ale zavázal před třemi lety i Apple a nyní svůj závazek plní alespoň adaptérem. Právě jeden takový se nyní nově objevil v oficiálním britském online obchodu Apple za cenu 8 euro, tedy necelých 200 Kč.

Nový microUSB adaptér by se měl oficiálně dostat na trh celosvětově 14.října letošního roku a doprovodí tak čerstvý iPhone 4S. Umožní tak připojit iPhone nebo iPod ke standardní nabíječce nebo ke standardnímu microUSB kabelu k počítači. Zatím není jasné, zda Apple adaptér přibalí k v Evropě prodávaným iPhonům 4S, ale zatím to tak nevypadá. Rozhodně se jedná o vítané příslušenství, vezmeme-li v úvahu, že lidé často zapomínají nabíječky doma a půjčit si od někoho jiného v tomto případě automaticky znamenalo, že musí mít iPhone. Nyní však bude potřeba mít s sebou adaptér. Nebylo by jednodušší používat microUSB, jako všichni ostatní výrobci...?

Zdroje: engadget.com, slashgear.com, store.apple.com