Apple reaguje na kritiku, zlevnil adaptéry k USB-C i monitory LG

18

Apple zareagoval na stesky zájemců o MacBooky Pro a až do konce roku výrazně zlevnil adaptéry a kabely do USB-C. Velká sleva se pak dotkla i 4K a 5K monitorů od LG, které Apple k MacBookům nabízí. Za zmínku stojí i trvalá sleva vlastních konfigurací starších počítačů MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini a Mac Pro. Za větší úložiště nově zaplatíte o tisíce korun méně.

Apple vidí v konektoru USB-C velký potenciál a chce přechod na něj maximálně urychlit. Nové MacBooky Pro proto disponují pouze těmito porty, což ale znamená, že většinu aktuálního příslušenství k nim nepřipojíte. Uživatelé dali svou spokojenost Applu jasně najevo a výsledkem je poměrně nečekaný ústupek ze strany firmy Tima Cooka. Apple až do konce roku výrazně zlevnil adaptéry a kabely do USB-C, které nabízí ve svých obchodech.

Přečtěte si také:

MacBook Pro – sleva na adaptéry

Sleva se týká následujících adaptérů a kabelů:

  • USB-C –> USB – 279 Kč (původně 579 Kč)
  • USB-C –> Thunderbolt 2 – 899 Kč (původně 1 490 Kč)
  • USB-C –> víceportový digitální AV adaptér – 1 490 Kč (původně 2 090 Kč)
  • USB-C –> víceportový VGA adaptér – 1 490 Kč (původně 2 090 Kč)
  • USB-C –> Lightning (1 m) – 579 Kč (původně 729 Kč)
  • USB-C –> Lightning (2 m) – 899 Kč (původně 999 Kč)

Slevy se týkají dokonce i adaptérů jiných značek, které Apple ve svém ochodě prodává. Levněji tak koupíte například čtečku SD karet s USB-C konektorem od firmy SanDisk, jejíž cena klesla z 1 429 Kč na 1 069 korun.

Důležité je upozornit také na velkou slevu monitorů LG, které nyní Apple v rámci spolupráce s korejskou firmou k MacBookům Pro prodává. Displej LG UltraFine 4K je nyní k dostání za 14 999 Kč (původní cena byla 19 999 Kč) a UltraFine 5K zlevnil z 36 999 Kč na 27 749 Kč. Také tato sleva trvá pouze do konce roku, takže s případnou koupí příliš dlouho neváhejte

LG UltraFine 4K a 5K

Na závěr stojí za zmínku i trvalá sleva vlastních konfigurací Maců. Pokud si budete chtít sestavit loňský MacBook Pro, MacBook Air, Mac Pro, iMac nebo Mac mini, vyšší paměťové vybavení vás vyjde mnohem levněji. Slevy jsou v řádu tisíců korun.

Zdroje: apple.com

Diskuze ke článku
Pepik
Slušné, sleva ale stále je to drahé jak prase. Za pár kabelů má u konkurence celý notebook :D
Palík
Mobilní zařízení, které potřebuje tunu adaptérů, přestává být mobilním, ale začíná bý debilním... Proto se do normálních notebooků dává několik typů kontektorů, aby bylo vše jedno a díky tomu mobilní a připravené na vše...
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Tak na toto sa im nalepí snáď len čistý magor. Neskutočné vymývanie mozgov...
Lukáš
Tak to vypadá, že nové macbooky jdou asi na dračku:-) a já jim to přeju, když dělají z lidí blbce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze