Apple prodal 3 milióny iPadů mini a iPadů 4. generace za 3 dny

1

Pátek 2. listopadu byl zahájen prodej iPadu mini a velkého iPadu čtvrté generace. Pouhé tři dny stačily Applu na to, aby pokořil metu tří miliónů prodaných kusů těchto dvou novinek v jeho portfoliu, čímž také stanovil svůj nový rekord.

Apple dnes vydal tiskovou zprávu, ve které se pochlubil skvělými prodejními výsledky svých nových tabletů. V pátek se totiž začaly na mnoha trzích včetně České republiky prodávat modely iPad mini a iPad čtvrté generace. Během prvních tří dnů, tedy od pátku do neděle, se jich dohromady prodaly 3 milióny. Musíme rovněž dodat, že šlo pouze o Wi-Fi verze. Varianty s 3G se do prodeje dostanou až později. Apple zároveň neopomněl připomenout, že tím překonal prodej iPadu třetí generace, který si za první prodejní víkend pořídilo 1,5 miliónů uživatelů.

Tip: Testujeme Apple iPad mini: postřehy po několika dnech používání

Apple iPad mini a iPad čtvrté generace

„Zákazníci po celém světě milují iPad mini a iPad čtvrté generace“, řekl Tim Cook, generální ředitel Applu. „Povedlo se nám překonat dosavadní rekord a prakticky vyprodat iPad mini. Usilovně pracujeme na tom, abychom co nejdříve uspokojili poptávku“, dodává Tim Cook.

V České republice nebyl o iPad mini nijak velký zájem a fronty se takřka nestály. Nejlevnější verze iPadu mini s pamětí 16 GB a připojením přes Wi-Fi se u nás prodává za 8 490 Kč.

Zdroje: apple.com, slashgear.com