Amazon údajně připravuje odpověď na AirPods

Amazon údajně připravuje odpověď na AirPods
  • Sluchátka s Alexou budou vypadat a fungovat podobně jako ta od Applu
  • Pravděpodobný termín je podzim, respektive září tohoto roku
  • Očekává se nízká cena

Bezdrátová sluchátka Apple AirPods jsou zajímavý kousek příslušenství a jejich design i použití se snažilo více či méně dobře napodobit mnoho dalších společností. Nyní však do hry může vstoupit velký hráč, který přinese nejenom hardware, ale také zázemí v podobě vlastního hlasového asistenta a na něj napojeného ekosystému.

Tím hráčem by podle bloomberg.com neměl být nikdo jiný než Amazon. Jak se jeho reportérům podařilo zjistit od utajeného zdroje uvnitř firmy, Amazon už hledá výrobce pro svoje sluchátka. Ta nebudou mít vlastní konektivitu, takže budou vyžadovat spárování s telefonem, z něhož si vezmou vše potřebné pro hlasovou asistentku Alexu. Sluchátka se budou ukládat do krabičky, která je bude i nabíjet. Plánuje se černá a šedá barevná varianta.

Apple AirPods 2. gen
Dostanou AirPods dalšího konkurenta?

Uvedení na podzim tohoto roku nahrává i fakt, že září je obvyklým měsícem, kdy Amazon představuje svoje hardwarové produkty. Jeho souboj se Siri a Google Asistentem ale nebude jednoduchý, a tak se předpokládá, že se pokusí zaujmout především nízkou cenou.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze