Přivítejte Apple Watch 7 s rychlejším nabíjením a „bezrámečkovým“ displejem

4
Přivítejte Apple Watch 7 s rychlejším nabíjením a „bezrámečkovým“ displejem
Fotografie: Apple
  • K dispozici budou dvě velikosti (41 a 45 milimetrů)
  • Baterii lze nabít z 0 na 80 % za 45 minut
  • Výrobce slibují vyšší jas displeje

Apple Watch jsou nejprodávanějšími chytrými hodinkami na světě. Jaké inovace si cupertinský výrobce přichystal pro nejnovější generaci s označením Apple Watch 7?

Začněme designem, který se vyznačuje displejem táhnoucím se v podstatě od okraje k okraji, zabírá tak o 20 % více čelního prostoru ve srovnání s Apple Watch 6. Rámečky tak mají nově jen 1,7 mm, jsou tedy o 40 % tenčí oproti předchůdci. Podle výrobce neschází ani o 70 % jasnější režim Always-On ve vnitřních prostorách. Za zmínku stojí také příslib o polovinu lepší čitelnosti na přímém slunci (ve srovnání s předchozí generací) a samozřejmě nemůže chybět ani mezigeneračně deklarovaná celodenní výdrž na jedno nabití.

Až čas ukáže, jak dlouho hodinky na jedno nabití vydrží, rozhodně však potěší podpora rychlého nabíjení, kdy lze z 0 na 80 % nabít Apple Watch 7 za pouhých 45 minut. V ruku v ruce s tím přichází také nová nabíjecí kolébka zakončená moderním USB-C.

Apple Watch 7

Jako každý rok si Apple i letos přichystal hned dva modely o velikosti 41 a 45 milimetrů, které budou vybaveny záplavou nových ciferníků, ale také funkcí souvisejících s watchOS 8. Novinkou je také zvýšená odolnost IP6X, jedná se vůbec o první hodinky od Applu s tímto druhem certifikace zvýšené odolnosti, kterou doprovází další certifikace WR50. Cena startuje na 399 amerických dolarech, což je zhruba 10 tisíc korun, a kromě nových Apple Watch 7 zůstanou v nabídce Applu také Watch SE a Watch 3. Dostupnost je plánována na letošní podzim.

Diskuze ke článku
Marhule Humule
Marhule Humule
Za mě mají Apple Watch strašně nepraktickou konstrukci. Ten vyboulený displej je strašně náchylný na poškození. Když vidím jak to maj v mém okolí všichni omlácený, nebo na to navlíkaj hnusný pouzdra a lepěj skla... Třeba Galaxy Watch 4 Classic mi v tomhle přijdou mnohem praktičtější.
Jan Vláčil
Jan Vláčil
Dali do nich vetsi baterku konecne?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze