Apple Intelligence nabírá zpoždění, prý nedorazí s premiérou nových iPhonů

1
Apple Intelligence nabírá zpoždění, prý nedorazí s premiérou nových iPhonů
Fotografie: Apple
  • Apple Intelligence bude údajně zavedena až během října
  • V Evropské unii však máme stejně minimálně pro letošek smůlu kvůli Aktu o digitálních trzích

Letošní akce WWDC (Worldwide Developers Conference), která proběhla v červnu a přinesli jsme vám z ní obsáhlé zpravodajství, se nesla zejména v duchu umělé inteligence. Apple na ní totiž představil Apple Intelligence, která se má objevit v iOS, iPadOS a macOS a zahrnovat pokročilou práci s textem, obrázky a také vylepšenou Siri.

Podle agentury Bloomberg, jejíž zprávu převzala i další světová média jako Reuters, však funkce dorazí později, než se předpokládalo, takže by neměly být k dispozici během představení nové generace iPhonů, jejichž příchod se jako obvykle očekává v září. Pro našince se však tolik nemění, protože podle červnové zprávy Apple Intelligence letos vůbec nedorazí do zemí EU, a to kvůli Aktu o digitálních trzích.


Apple podle agentury Bloomberg plánuje začít zavádět Apple Intelligence pro uživatele v rámci aktualizací softwaru během října, informace přitom údajně pochází od zdrojů dobře obeznámených se situací v Cupertinu. Funkce umělé inteligence (AI) od Applu by se tak měly objevit pravděpodobně až několik týdnů po vydání systémů iOS 18 a iPadOS 18, jež je plánované na září, jak uvedl Mark Gurman z Bloombergu.

Ve zprávě dále stojí, že Apple Intelligence by měla firma poprvé zpřístupnit vývojářům softwaru k předběžnému testování již tento týden prostřednictvím beta verzí iOS 18.1 a iPadOS 18.1. Apple Intelligence by tedy měla být vývojářům k dispozici v iPhonech 15 Pro, 15 Pro Max a iPadech a počítačích Mac s čipem M1 a novějšími verzemi.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
To je tak, když nějaká společnost roky vyvíjí něco, co dosáhne obrovského úspěchu a druhá společnost vidí ten úspěch a hned se to snaží okopírovat a pak zjišťuje, že ono to nejde udělat přes noc a že na to jsou potřeba roky vývoje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze