Těšíte se na Apple Intelligence? Bohužel, letos vůbec nedorazí do zemí EU

Těšíte se na Apple Intelligence? Bohužel, letos vůbec nedorazí do zemí EU
Fotografie: Apple
  • Důvodem jsou právní předpisy EU známé jako Akt o digitálních trzích
  • Nedorazí Apple Intelligence ani třeba zrcadlení telefonu
  • Budoucí nasazení nových funkcí vyloučeno není

Apple s malým zpožděním konečně představil vlastní řešení umělé inteligence. Na letošní konferenci WWDC jsme se dočkali odhalení Apple Intelligence, která bude dostupná v iPhonech 15 Pro a 15 Pro Max + budoucích iPhonech 16. Kromě Apple Intelligence se odhalily i další lákavé funkce, jako je zrcadlení telefonu a vylepšené sdílení obrazovky SharePlay.

Jak ale informuje theverge.com, Apple zřejmě nebude letos schopný přinést zmíněné služby na trhy v rámci Evropské unie. Důvodem je Zákon o digitálních trzích (Akt o digitálních trzích, který je znám též pod zkratkou DMA). Přísné požadavky na soukromí a bezpečnost údajně aktuálně zabraňují tomu, aby se Apple Intelligence a další nové služby objevily v EU.

Nejde však o konečný stav, který se do budoucna nijak nezmění. Jistá slova naděje přinesl mluvčí Applu Fred Sainz. „Jsme odhodláni spolupracovat s Evropskou komisí ve snaze najít řešení, které by nám umožnilo přinést tyto funkce našim zákazníkům v EU, aniž bychom ohrozili jejich bezpečnost,“ uvedl Sainz. K jednání je samozřejmě nakloněna i Evropská unie, která je slovy mluvčího Thomase Regniera připravena spolupracovat s jakoukoliv společností, která chce poskytovat služby na trzích EU a současně dodržovat pravidla bezpečnosti a spravedlivé hospodářské soutěže.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze