Apple Intelligence možná v budoucnu nezůstane zdarma. Za co se bude platit?

10
Apple Intelligence možná v budoucnu nezůstane zdarma. Za co se bude platit?
Fotografie: Apple
  • Apple by měl umělou inteligenci vylepšit o další funkce
  • Zpoplatnění by mělo být formou předplatného

Umělá inteligence prorůstá všemi mobilními telefony a Apple si nemohl dovolit držet se i nadále stranou. V rámci vývojářské konference Apple WWDC došlo k představení vlastního řešení, které je nazváno Apple Intelligence. Výrobce prezentoval možnosti umělé inteligence a současně ji zpřístupnil prvním testerům, kteří využívají beta verzi prostředí iOS 18 či iPadOS 18.

Jelikož tak nešlo o veřejné nasazení, nebylo velkým překvapením, že Apple nezmínil nic o nějakém zpoplatnění, přičemž ani nyní Apple oficiálně nic takového neoznámil. Agentura Bloomberg však přišla s informacemi, že do budoucna Apple poplatky za využívání zřejmě zavede. Pravděpodobně to však bude na doposud neoznámené funkce navíc. Základní přístup k umělé inteligenci by mohl zůstat bezplatný, jako tomu bude u startu.

Apple Intelligence

Spekuluje se, že zpoplatnění by bylo ve formě předplatného, ať už iCloud+, případně v rámci balíčku služeb Apple One. V tuto chvíli je ale velmi předčasné hovořit o možné ceně, neboť zavedení zpoplatnění bude patrně vcelku vzdálené. Na podzim Apple službu konečně veřejně uvede a s novými iPhony 16 rozšíří dostupnost Apple Intelligence. Pokud se totiž bavíme jen o telefonech, je nyní k dispozici pouze na iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max.

Příliš trápit to nemusí uživatele v České republice, respektive v Evropské unii. Apple Intelligence totiž nebude v EU, alespoň prozatím, vůbec dostupná.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Bohužel ani Apple Demence není zdarma. Spočítám Vám to... 40k iP Pro Max, 70k mejkbůk, 50k velký iPad, 10k Ear Pody, 15k hodinky... 185k minimálně. Když přičteme příslušenství jako klávesnice k iPadu, kryt na iP, nabíječky, kabely... Takže přibližně čtvrt milionu.
Marek Smékal
Marek Smékal
Co to melete :D Můj se setup je iPhone 12, AW 7, Airpods 3, iPad 9. Pokud to hodně hrubě sečtu tak jsem v tom za 24 litrů a to ještě přeháním. Nikdo nikoho nenutí si kupovat poslední modely které stejně další rok zlevní.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze