Apple aplikace týdne: Assembly

8

Vždy jsem obdivoval lidi, kteří umí kreslit a vytvářet na počítači velkolepé grafické plakáty. Párkrát jsem se i o něco sám pokusil, tedy nastudoval jsem nějaké příručky a jen tak si hrál a zkoušel něco vytvářet v grafických programech. Nikdy to však nedopadlo úplně dobře, až do té doby, než jsem objevil aplikaci Assembly pro iOS. Díky ní si může práci grafického designéra vyzkoušet opravdu každý.

Assembly

Pomocí Assembly totiž můžete na svém iPhonu či iPadu vytvářet nejrůznější loga, ikony, emotikony nebo zajímavé ilustrované scény. Samotná aplikace je rozdělena na tři části – projekty, návody a inspirace, přičemž základem Assembly jsou předpřipravené šablony, které si můžete dle libosti upravovat. Kromě jiného můžete u každé šablony nalézt i krátké tipy a instrukce, co byste měli v daném obrázku vytvořit, například u krajiny vytvořit barevnou duhu či vose přidělat křídla a tykadla a podobně. Grafickou aplikaci přitom mají na svědomí vývojáři ze studia Pixite.

Assembly – Apple aplikace týdne

V aplikaci si samozřejmě můžete vytvořit i vlastní projekt, přičemž k dispozici máte celou řadu nástrojů a desítky různých tvarů, piktogramů a již hotových obrázků. Ty jednoduše skládáte dle libosti do různých vrstev, upravujete rozložení, styl, barvy, stínování a mnoho dalších prvků. Vše funguje na principu Drag and Drop, tedy vezmete daný tvar a umístíte ho do obrázku či s ním různě pohybujete. Assembly také spolupracuje s knihovnou uložených obrázků, takže můžete tvořit koláže z již hotových fotografií.

Assembly

Designové objekty jsou vektorové, takže je můžete ukládat ve vysokém rozlišení a následně použít i k tisku. Rovněž můžete obrázky různě ukládat a exportovat. Pokud by vám náhodou došly nápady, můžete se nechat inspirovat od jiných designérů, kteří v aplikaci vytvořili úchvatné projekty. Mnohokrát jsem si říkal, zda je vůbec možné tohle v Assembly vytvořit. Každopádně kreativitě a fantazii se meze nekladou, takže se směle můžete vrhnout do vlastních projektů.

Na začátku vám s kreativitou a ovládáním pomohou i krátké tutoriály, od kterých se můžete odpíchnout a směle pokračovat ve vlastní práci. Uživatele také potěší fakt, že Assembly je v obchodě App Store ke stažení zdarma. Grafické obrázky přitom můžete vytvářet nejen na iPhonu ale i iPadu či iPodu Touch.

Stáhnout Assembly

App Store

Zdroje: pixiteapps.com

Diskuze ke článku
Lift
No, nevím jestli je nutné dělat speciální články tohoto typu na každý operační systém zvlášť. Jak k tomu příjdou třeba mobilní windows, vždyť na ten systém ani žádné aplikace nevychází, určitě ne žádné zajímavé, to zas bude keců.
Tibikee
Uz podla nazvu clanku je jasne, ze uzivatelia androidu a wp citat nemusia (takze by nemuseli ani trolit v disksii). Za mna ako uzivatela ios palec vysoko hore, apka tyzdna je vzdy na cas zdarma, takze potesi vediet z prvej ruky, ci sa oplati stahovat. Dik a rad si taky clanok precitam kazdy tyzden!
Topic
Nevíte někdo jestli se chystá Pixite LLC vydat tuhle Appku i na sytysém Android? :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze