Apple a Google zamítají ve svých obchodech klony Flappy Bird

13

Jednoduchá hříčka Flappy Bird, která si získala celosvětově obrovskou popularitu, je po stažení z obchodů Google Play a App Store, minulostí. Okamžitě se vyrojila celá řada klonů, které se chtěly na její popularitě přiživit. Google a Apple však nyní přistoupili k tomu, že zamítají další nové hry, které obsahují v názvu slovo "Flappy".

Přestože mezi deseti nejlepšími bezplatnými aplikacemi pro iOS jsou hned čtyři klony Flappy Bird včetně všech třech na předních místech, zdá se, že fenomén "Flappy Birds" je u konce. Stále více vývojářů si stěžuje na to, že jim Apple i Google automaticky odmítají aplikace se slovem "Flappy" v názvu.

Originální Flappy Birds již v Google Play ani App Store nenajdete.

Server Techcrunch cituje vancouverského vývojáře Kena Carpentera ze společnosti Mind Juice Media, kterému zamítl Apple hru nazvanou “Flappy Dragon”. Odmítnutí podle Carpentera Apple zdůvodnil tím, že se jeho hra snaží svým názvem využít populární aplikaci. Není to přitom poprvé, co Apple podobným způsobem zakročil u velmi specifické populární kategorie aplikací. Podobné rozhodnutí pak učinil i Google.

Zdroje: techcrunch.com, 9to5mac.com, thenextweb.com

Diskuze ke článku
jirka
jak poznám originální a klon? na WP je stále ke stažení....
Fry
na WP tá hra ani nevyšla, všetko čo je v WP Store sú klony... takže to spoznáš veľmi jednoducho... ;)
Vojtulee M.
Vojtulee M.
Tak si tu hru prostě přejmenují na Flapy a je to, ne?
Pf
stejne to byla 3,14covina. A nechapu proc je kolo toho porad takovy halo, kdyz uz min. tyden neni ve storech

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze