Flappy Bird vydělává autorovi na reklamě milion korun denně

12

Flappy Bird není nejlepší hrou ani nejoriginálnější. Možná ani ne nejtěžší, i když o tom by šlo polemizovat. Přesto si však tato hra, ve které musíte dovést ptáčka na překážkové dráze co nejdál, i díky svému retro vzhledu a primitivnímu ovládání, získává stále větší popularitu na Androidu a iOS. Pro svého tvůrce se ukázala být doslova zlatým dolem a inspirací pro ostatní.

Hra sice vypadá, jako by vypadla z dob osmibitových konzolí a nezastírá svou inspiraci starými hrami od Nintenda, a její tvůrce, nezávislý vývojář Nguyen Ha Dong z Hanoje, přiznal, že jejím vývojem strávil pouhé tři dny, na jejím úspěchu to ale nic nemění. Hra je sice zdarma, ale zobrazují se v ní reklamy a právě ty jsou příčinou takového finančního úspěchu. Jen z nich se mu každý den připíše na účet 50 000 dolarů (více než milion korun českých).

TIP: FreeBox: ztracené nervy u Flappy Bird a další skvělé hry zdarma

Zdá se přitom, že samotného autora úspěch hry zaskočil a necítí se s nově nabytou slávou nejlépe. Na svém twitterovém účtu dokonce prohlásil, že o takovou pozornost nestojí, požádal, aby lidé nepřeceňovali úspěch jeho her a dali mu pokoj. V rozhovoru pro server The Verge pak prohlásil, že neplánuje vydat pro Flappy Bird aktualizace, zavést placenou verzi bez reklam ani zavést do hry mikroplatby, protože by to zničilo část kouzla této hry. Místo toho si pohrává s myšlenkou na vydání jejího pokračování. Zda bude stejně úspěšné, ukáže až čas. Tento příběh však inspiroval další vývojáře a je možné, že se v nejbližší době dočkáme nové retro vlny podobně jednoduše vypadajících, ale chytlavých her.

Stáhnout Flappy Bird

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: theverge.com, phandroid.com, forbes.com

Diskuze ke článku
heyo
Je to uplne jednoduché, pewdiepie (youtuber s nejvice odběrateli asi 22milionu) natocil video o teto hre... To jako reklama pomuze dost
thegrid
uff, za 3 dny miliony, jak se to k těm lidem vůbec dostane bez nějaký masivní reklamy
Lord
Hry s reklamou rovnou mažu. Jinak takhle se dneska vydělávají peníze...
Martin
To je pořád dokola příběhy o lidech kteří rychle zbohatli na kravinách jako www.milliondollarhomepage.com.Stane se to jednomu z miliardy a hned si všichni myslí ,že vytvoří jednoduchou appku a budou z nich milionáři.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze