Populární hra Flappy Bird je minulostí, autorovi ničila život

24

V posledních se v mobilním herním světě nejvíce hovoří o jednoduché hříčce jménem Flappy Bird. Obrovská popularita však paradoxně zapříčinila, že ji autor odstranil ze všech obchodů. Pokud jste si ji nestihli stáhnout, přinášíme přehled alternativ nebo si rovnou můžete koupit iPhone s Flappy Bird za 2 miliony korun.

Hra Flappy Bird je velmi jednoduchá. Pomocí pouhého dotyku displeje ovládáte malého ptáčka, který letí a musí se vyhýbat překážkám. Průlet mezi nimi je vždy velice těsný a hra není vůbec jednoduchá. Honba za vyšším skóre však z Flappy Bird vytvořila takřka nejpopulárnější hru posledních týdnů. Ačkoliv byla hra ke stažení zdarma, generovala autorovi na reklamách v přepočtu 1 milión korun denně. Tato popularita však autorovi, kterým je mimochodem 29letý Nguyen Ha Dong z Hanoje, nebyla vůbec příjemná.

Flappy Bird

V sobotu na svém Twitteru účtu zveřejnil příspěvek, ve kterém oznámil, že svou hru odstraní ze všech obchodů. Flappy Bird byla dostupná pro Android a iOS. Jako důvod uvedl, že mu popularita hry zničila život a aktuálně ji zcela nesnáší. Den po oznámení proměnil svá slova ve skutky a hra Flappy Bird skutečně ukončila svůj relativně krátký život a v obchodech s aplikacemi se již nenachází. Nguyen Da Hong však uvedl, že vývoj nových her nehodlá pověsit na hřebík a plánuje další tituly.

Komu však Flappy Bird již nyní chybí, může vybírat z nepřeberného množství alternativ. Pro operační systém Android se nabízí například hra Flappy Wings, která vypadá opravdu jako kopie Flappy Bird. Uživatelé iOS pak mohou sáhnout po hře Smarcle Flyer. Flappy Bird je také na Windows Phone, dokonce jako stejnojmenná aplikace, není však od stejného autora.

Náhlé odstranění hry ze všech obchodů dalo vzniknout velmi kuriózním obchodům. Například je nyní možné na známém aukčním serveru eBay.com zakoupit Apple iPhone 5s, na kterém je předinstalována hra Flappy Bird. Na tom by zatím nebylo nic zvláštního, kdyby se cena nevyšplhala na v přepočtu 2 milióny korun.

Zdroje: theverge.com, androidauthority.com, ebay.com

Diskuze ke článku
pedro
V úvodu máte 2M dolarů a na konci 2M korun :)
Jinak ogara je mi celkem líto, snad to s tím zkaženým životem nebude tak horké.
Maroš
Cez .apk sa to dá stále stiahnúť
Petr Kellner
Petr Kellner
Tak takhle bych si chtěl život taky zkazit :D :D
Jirka
Hmmm tak to sem asi divný (a hodně lidi taky) ale já ji na plány normálně mám tak nevím o co tu de...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze