Android v květnu: Gingerbread zvolna stoupá, 1.5 a 1.6 mizí

Přinášíme pravidelný přehled podílu jednotlivých verzí operačního systému Android. Podívejte se, kolik procent si v květnu Androidí pamlsky z grafového koláče ukously.

Tip: přečtěte si také článek - Žhavé novinky Google: nový Android, Google Music a filmy

Jak si stály jednotlivé verze operačního systému Android v květnu? Nejnovější verze s označením 2.3.3 Gingearbread (nejnovější 2.3.4 zatím pouze pro Nexus S a Nexus One) vyskočila ze 3 na 8,1 procenta. Může za to hlavně start prodeje nových HTC, Samsungů a Sony Ericssonů v některých zemích. Ostatní verze se vyvíjejí také víceméně podle očekávání. Starší verze nadále klesají. Verze 1.5 Cupcake a 1.6 Donut mají již posledních pár procent. Verze 2.1 Eclair je na 21,2 procenta, a to mimo jiné i díky stále prodávané první generaci telefonů Xperia s Androidem od Sony Ericssonu, které operují s touto verzí (X10/mini/pro/X8). Android 2.2 Froyo klesl na 64,6 procenta, ale stále je to s přehledem nejpoužívanější verze. Používají ji dokonce i některé novinky od LG (například LG Optimus Black).

Graf jasně ukazuje drtivou nadpoloviční převahu verze Androi 2.2 Froyo

Čtěte: Q1 2011: prodáno 101 milionů smartphonů, Android jasně vede

Pokud jde o tabletový Android 3.x Honeycomb, ten zatím dohromady dosahuje v konkurenci ostatních Androidů pouze 0,6 procenta. Tento údaj koresponduje se zprávou, že denně proběhne na 2,400 aktivací nových tabletů s Androidem Honeycomb. Uvidíme jak se budou jednotlivé verze dále vyvíjet.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze