Angry Birds už překonaly půl miliardy stažení a porostou rychleji

17

Společnost Rovio Mobile oznámila, že počet stažení hry Angry Birds již přesáhl 500 milionů stažení napříč různými platformami. Tento pozoruhodný mezník dělá z Angry Birds jednu z nejúspěšnějších her ​​v historii bez znatelných známek zpomalení růstu.

Tip: přečtěte si také článek - Počet stažení Angry Birds přesáhl 350 milionů

Začátkem října letošního roku jsme nás na našem serveru informovali, že počet stažení populární hry Angry Birds přesáhl 350 milionů. Necelý měsíc nato máme to potěšení vám oznámit, že se tato cifra zvedla již na těžko uvěřitelnou půl miliardu. Tato cifra v sobě zahrnuje stažení z mnoha různým appstorů napříč prakticky všemi mobilními platformami od Androidu počínaje, přes Apple iOS až k Nokia Series 40 konče. Zahrát si je rovněž můžete i třeba na svém stolním PC skrze prohlížeč.

Screenshoty z populárních Angry Birds
Čtěte také - Angry Birds zaplaví Českou republiku: podívejte se na reklamy

Firma Rovio, která za vývojem Angry Birds stojí, se prostřednictvím krátké tiskové zprávy a videa (níže) světu s překonáním této významné mety patřičně pochlubila. Hráči si s naštvanými ptáky po celém světě dosud odehráli celkem 200 000 let s více než 300 milióny minut hracího času denně. Hráči už také dohromady prošli 266 miliardami levelů a vystříleli v nich na 400 miliard ptáků. Celkem získaly přes 44 miliard bonusových hvězd.

Video

"Je to pro nás fantastický mezník, a my jsme velice potěšeni, že tak neuvěřitelné množství lidí se těší právě z naší hry," řekl Mikael Hed, generální ředitel společnosti Rovio. "Snažíme se vytvářet zábavu a přinášet výjimečnou kvalitu Angry Birds fanouškům po celém světě." Angry Birds jsou v herním světě velkým fenoménem. Série se skládá z klasických/prvních Angry Birds, Angry Birds Seasons a Angry Birds Rio. V poslední době Rovio například učinilo zajímavý tah v podobě implementace Angry Birds na hloupé telefony Nokia platformy Series 40. Rovio prý chce být u toho, až se finskému výrobci podaří dostat mobily k "další miliardě lidí", jak z ní známý slogan Nokie.

Firma Rovio také začíná vydělávat i na prodeji různých reklamních předmětů

Angry Birds pro všechny platformy si můžete stáhnout zde

Rovio se nově chystá otevřít první oficiální Angry Birds prodejnu na světě, a to ve finských Helsinkách. Velký potenciál totiž v sobě pro firmu skrývá také prodej reklamních předmětů jako jsou trička, hrníčky, plyšové hračky a podobně. Firma prý po celém světě prodala už přes 10 milionů těchto PR předmětů. Kromě reklamního zboží také vydala dokonce i vlastní knihu. Začátkem letošního roku získalo Rovio animační studio se sídlem v Helsinkách a společnost intenzivně pokračuje v kreslených produkcích. V poslední době Rovio vydalo Angry Birds s názvem Ham'O'Ween jako součást Angry Birds Seasons oslavy Halloweenu. I přes takto vysoký rekord firma očekává další výrazný nárůst stažení populární hry.

Zdroje: rovio.com, shop.angrybirds.com

Diskuze ke článku
Arnold
To je to vážně tak dobré ?
Radim
Přiznám se, že je to jediná hra, kterou jsem na mobilu hrál déle než 5 minut. U AB Rio jsem strávil několik hodin.
Sasakr
Chudáci vývojáři "áčkových" her. Někdo přijde s takovouhle casual blbinkou a je z toho v balíku. Jo, tohle není spravedlivý.
Max
Pokud si všímáš, tak dnešní ačkové hry jsou všechny na jedno brdo. Angry Birds postavilo úspěch na chytlavosti a upřímně, neviděl jsem áčkový titul na Androidu, či WP, který by dokázal chytlavostí konkurovat, takže je to spravedlivé.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze