iOS 6 se uživatelům Applu líbí méně, spokojenost poklesla

8

Nová verze mobilního operačního systému iOS od Applu není u uživatelů tolik populární, jako tomu bylo v minulosti. Poprvé se spokojenost uživatelů s novým systém snížila, což je u Applu a jeho velmi věrných zákazníků velmi překvapivé. Potvrdila to nově zveřejněná statistika.

Výzkum, který provedla agentura On Device Research, dokazuje chyby, kterých se Apple v novém iOS 6 dopustil. Ty se týkají především nových vlastních map Applu, kterými výrobce nahradil ty od Googlu. Mapy zobrazují často zcela nesmyslné výsledky, poskytují špatný satelitní pohled a pokrytí zájmovými body je také velmi špatné. Například v České republice v nich aktuálně můžete najít města neexistující desítky let, což už je určitě na pováženou. Problémy se objevují také u nového App Storu, který mnoha uživatelům připadá nepřehledný a špatně fungující.

Operační systém iOS 6 poprvé v historii o něco méně populární, než starší verze

Tip: Aktualizujte si iPhone, iPad a iPod Touch na iOS 6

Průzkum proběhl již poněkolikáté na vzorku 16ti tisíc lidí a poprvé výsledky ukázaly menší spokojenost s novou verzí oproti staré. V předchozích letech byli naopak uživatelé s novou verzí vždy spokojení více. Pokles je sice nepatrný, ale u velmi věrných fanoušků a uživatelů Applu pozoruhodný.

Celkově samozřejmě ale Apple i přes mírný pokles oblíbenosti v případě iOS6 celkově u svého operačního systému dlouhodobě zaznamenává vysokou popularitu, a rychlost, s jakou uživatelé aktualizují na novou verzi, je několikanásobně větší, než například u konkurenčního Androidu. Spokojenost uživatelů Applu s iOS je obecně podle průzkumů a statistiky výrazně vyšší, než v případě uživatelů Androidu a překonává ji pouze spokojenost uživatelů s Windows Phone. Celkově lze tedy říci, že pokud bude mít poslední verze iOS nějaký negativní vliv na prodeje jablečných přístrojů, bude téměř neznatelný.

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
Radim
Ty mapy jsou dobré tak možná, jestli žijete v New Yourku, ale jinak celkem k ničemu. Na druhou stranu ty od Googlu jsem taky moc nepoužíval, protože mi přijde daleko výhodnější mít OFF-line navigaci jako TomTom nebo Navigon. Apple Store mi více přimpomíná ten od Google, ten předtím se mi líbil více. Ale celkově se mi iOS 6 líbí více než předchozí verze, ty malé změny v designu a vylepšení sdílení to přece jen vylepšily oproti předchozí verzi.
Durus
Staci ist len par rokov do zadu a spomenut si ake mapy mal Google alebo Nokia, tiez sa tam nedalo nikdy nic najst. Navyse nokia mala vyrazny problem aj so samotnou navigaciou, ked ma donutila zbehnut z dialnice na mali vylet do blizkych hor a potom zase sup spatky na dialnicu..... Kazdopadne verim, ze onedlho Apple svoje mapy dotiahne na vinikajucu uroven.... Nie nadarmo vystreluju na oblohu svoje vlastne satelity. Uvidime co vsetko apelakov caka.
Michal
Bohužel, taky nejsem spokojený. Na iPadu3 mám zasekaný appstore, že by se ani nejlevnější android nemusel stydět, mapy jsou fiasko. Ten designový balast, že co bylo modrý, je černý mně nezajímá. Tak že jediný pozitivum vidím u znatelně rychlejšího načítání safari.
aas
A vraj su to ovce co zozeru vsetko kde je nakusnute jablcko. Asi to pravda nebude

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze