Android se naučí předávat hovory mezi zařízeními

1
Android se naučí předávat hovory mezi zařízeními
Fotografie: Dane Deaner, unsplash.com
  • Ve vývojářských verzích Androidu byly pozorovány nové funkce
  • Ty umožní například předat probíhající hovor mezi telefony
  • Dostupné bude i sdílení internetu

Když porovnáme mobilní operační systémy od Googlu a Applu, tak u každého najdeme spoustu výhod i nevýhod. Neoddiskutovatelné však je, že Apple jasně vede v provázanosti svých zařízení a v tom, jak snadno je můžete střídat a bez problémů pokračovat v rozdělané práci. I když Android v tomto ohledu udělal jisté pokroky, stále má co dohánět.


Jednoho z dalších kroků si všiml vývojář Mishaal Rahman a na sociální síti X ukázal v něm připravovanou nabídku „Link Your Devices“. Podle příspěvku budou mít uživatelé brzy možnost propojit více zařízení se systémem Android se stejným účtem Google dohromady. Prozatím je k dispozici pouze funkce „Přepínání hovorů“. Po zapnutí této funkce mohou uživatelé přehodit hovor z jednoho zařízení na druhé, aniž by museli znovu vytáčet.

V rámci této nabídky existuje možnost „Sdílení internetu“. To bude pravděpodobně fungovat jako existující funkci hotspotu systému Android pro sdílení Wi-Fi nebo internetového připojení prostřednictvím Bluetooth. Propojená zařízení navíc mohou být viditelná ostatním uživatelům stejného připojení Wi-Fi, což usnadní jejich odhalení. Navíc se zdá, že aplikace budou moci informovat uživatele o způsobech, jak mohou propojené telefony se systémem Android používat ke sdílení obsahu mezi nimi.

Propojení zařízení s Androidem je stále ve vývoji, bez oficiální potvrzení Googlem. Nicméně je možné, že bychom se mohli dočkat už v nadcházejícím Androidu 14.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Vývoj jde stále kupředu, ale existuje řada uživatelů, kteří využívají svá zařízení až do konce životnosti. Jsem jedním z nich a pokud chci aby zařízení fungovalo i po řadě let, musím odstranit řadu aplikací a může se stát, že nové funkce nelze použít. Moje zkušenost vychází z používání tabletu galaxy tab S3, kde je evidentně problém se sdílením s novějším zařízením. Proto jsem se smířil s tím, že starší zařízení už na nové funkce rezignuje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze