Ještě osobnější a zábavnější. I takový bude Android 14

Ještě osobnější a zábavnější. I takový bude Android 14
Fotografie: Denny Müller, unsplash.com
  • Google u nové verze klade důraz na personalizaci
  • Sofistikovaným způsobem tak můžete vytvářet zcela originální tapety na plochu

Pro některé uživatele je naprosto zásadní odlišit si telefon od všech ostatních. K tomu mohou sloužit jak hardwarové úpravy, jako jsou nejrůznější kryty, tak i personalizace samotného telefonu počínaje změnou tapety až po drobné doladění barevných odstínů. Pokud je něco takového pro vás nanejvýš důležité, pak už se můžete těšit na příchod Androidu 14.

Řada funkcí se točí kolem tapety. Jedna z nich například používá populární emotikony. Stačí si naklikat svoje oblíbené smajlíky, vyberete vzor, barevnou paletu a telefon vám z nich pak vygeneruje tapetu. A to nejlepší nakonec – jednotlivé smajlíky na tapetě jsou částečně dynamické, konkrétně reagují na dotyk. Úžasné.

Android 14

Neméně působivě vypadá takzvaný Cinematic Wallpaper. Vezměte nějakou svou oblíbenou fotografii a nechte na ní pracovat umělou inteligenci. Ta oddělí osobu od pozadí a pak s ní dynamicky hýbe podle toho, jak se pohybuje telefon. Opět velice efektní.

Android 14

Anebo lze dát umělé inteligenci zcela volnou ruku a nechat ji vygenerovat obrázek jen pro vás. Stačí zadat slovní popis ve stylu „město u moře v impresionistickém stylu“. A díky Material You se barevný styl zbytku telefonu okamžitě přizpůsobí ladění vygenerované kresby.

Android 14

Android 14 je prozatím v betaverzi pro vybrané telefony, finální verze by měla být hotová jako obvykle na podzim.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze