Odkládáte aktualizace Androidu? Google se vás na ně bude snažit nalákat

1
Odkládáte aktualizace Androidu? Google se vás na ně bude snažit nalákat
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • V Androidu se objeví funkce Android Upgrade Invite
  • Ta lépe vysvětlí přínosy aktualizace a zjednoduší ji

Pokud patříte mezi pravidelné čtenáře tohoto webu, pak určitě netrpělivě vyhlížíte každou aktualizaci svého telefonu a pak zkoušíte, co nového přinesla, nebo co naopak pokazila. Ve většinové populaci ale už takové nadšení nepanuje. Řada uživatelů aktualizace odkládá ze strachu, co se zase změní nebo prostě jen nechtějí čekat pár minut na to, až budou moci telefon znovu používat. A také je tu velká masa uživatelů, kteří koncept pravidelného aktualizování softwaru nechápou, a výzvu k instalaci proto ignorují.


Vývojář Mishaal Rahman si při zkoumání nové verze Androidu všiml funkce nazvané Android Upgrade Invite a zobrazuje řadu obrazovek, které upozorňují na to, co získáte, pokud si nainstalujete aktualizaci. To má být nově možné přímo z notifikace.

Dokumentace na android.com pak ukazuje řadu způsobů, jak tuto funkci mohou modifikovat výrobci telefonů a nadstaveb Androidu. Jestli to bude stačit k tomu, aby se snížila roztříštěnost Androidu je otázkou. Podle androidcentral.com běží aktuální Android 13 pouze na 12,1 % zařízení. Dominantní stále zůstává verze číslo 11 z roku 2020 s 23,5% podílem.

Diskuze ke článku
Martin Stolár
Martin Stolár
Rád bych aktualizoval svůj Redmi 8, ale nic novějšího než Android 10 a MIUI 12.5.2 do něj nedostanu. Bohužel... Škoda, že se Android nedá instalovat stejným způsobem jako desktopový systém (Windows, Linux)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze