Android aplikace týdne: ClickMe

2

Dnes se v Android aplikaci týdne podíváme na zoubek připomínkám událostí. Občas si je na svém mobilním zařízení nastavujeme všichni, avšak nepříliš pravidelně, jelikož se často jedná o zdlouhavý proces, na který zkrátka nemáme v danou chvíli čas. Právě tyto zdlouhavé chvíle strávené pracným vytvářením upozornění se vám snaží zkrátit dnešní aplikace ClickMe, přesněji by vám to mělo zabrat jedno, maximálně dvě klepnutí na displej.

Pro začátek si představme následující situaci. Právě máte něco velmi důležitého na práci a nečekaně vám volá kamarád zrovna ve chvíli, kdy zkrátka nemáte čas zvednut telefon a vybavovat se, ale chcete mu zavolat později, jelikož se musíte na něčem domluvit. Nyní máte dvě možnosti: buď si zkusíte kdo ví jak dlouho pamatovat, že jste chtěli zavolat zpět, anebo si nastavíte na svém mobilu upozornění.

ClickMe – Android aplikace týdne

To však není vždy úplná hračka. Musíte jít třeba do kalendáře nebo speciální aplikace pro poznámky, jako je třeba Google Keep, a proklepat se pracně přes celou aplikaci, abyste si nastavili pouhé jedno upozornění kvůli hovoru. A i když používáte třeba widget se seznamem úkolů na vaší domovské obrazovce, je pořád otravné vždy proscrollovat seznamem, klepnout na „nový úkol“, poté zadat text, nahrát hlas, vyfotit fotku nebo jinou formu poznámky a teprve až tehdy můžete nastavit upozornění.

ClickMe

Právě zbytečnému klikání a ztrátě času se snaží ClickMe zabránit. Nastavení upozornění zde může být otázkou jednoho nebo dvou klepnutí na displej. Aplikace se toho snaží docílit zejména pomocí jednoduchého vzhledu a vyskakovacích nabídek pro okamžité vytvoření připomenutí, ať už jste kdekoliv v systému.

ClickMe

Nyní se tedy vrátíme zpět k původní situaci, ale tentokrát máme staženou aplikaci ClickMe. Zavolá vám kamarád, hovor odmítnete a hned vám automaticky vyskočí okno. Pokud chcete vytvořit upozornění, jednoduše si vyberete čas a hotovo. Okno automaticky zmizí, vy máte nastavené připomenutí a můžete na vše bezstarostně zapomenout. Pokud ovšem o tuto funkci nestojíte, můžete jí klidně vypnout. Stejně tak rychlé a extrémně pohodlné je i prostě jen jednou klepnout přímo na ikonku aplikace, klepnout podruhé na požadovaný čas a je opět hotovo.

To však není samozřejmě vše, ClickMe toho nabízí mnohem víc. Po otevření aplikace dostanete na výběr z celkem deseti slotů pro přednastavené časy upozornění, které si můžete případně upravit podle sebe. Jsou zde čtyři sloty pro časy v minutách, čtyři sloty v hodinách a dva pro dny. Můžete také upravit název, přidat k němu kontakt, sdílet upozornění, přidat k němu fotku či nahrávku hlasu, nastavit zda chcete dané upozornění pouze textové nebo i se zvukem formou budíku. Pokud chcete precizně nastavit čas a datum třeba až na měsíce dopředu, i to je zde možné.

Průvodce různými funkcemi aplikace

Najdete zde i seznam připomenutí rozdělený do tří kategorií. Prvním je přehledný seznam aktivních upozornění se stručnými informacemi o nich, druhý je To-Do list, třeba pro nakupování ve městě, a ten třetí vám ukazuje již dokončená připomenutí, co už máte za sebou. Samozřejmě je možné si jednotlivé seznamy i libovolně promazat, kdybyste zde nechtěli mít uloženou třeba nějakou citlivou informaci.

V nastavení potom najdete možnosti pro propojení s emailem, zvolit můžete jiný tón oznámení a změnit jazyk. Pod těmito možnostmi najdete nastavení samotných oznámení: zda chcete otevírat automaticky po ukončení hovorů nebo zachycení screenshotu vyskakovací okno, jestli má vyskočit přímo okno či jen ikonka aplikace jako u Facebook Messengeru a pár dalších způsobů přizpůsobení.

Seznamy všech připomenutí jsou přehlednou a praktickou věcí

ClickMe je zkrátka velmi návykovou aplikací a díky její jednoduchosti a rychlosti jsem se přistihl, že tvořím mnohem více upozornění než před jejím stažením… A proč také ne, když je to doslova otázka pouhých dvou klepnutí.

Stáhnout ClickMe

Google Play

Diskuze ke článku
Lukáš
Hezké, ale na Google Keep to nemá.
kvok
Nebo ten hovor z úvodu nechám vyzvonit a budu mít upomínku na zmeškaný hovor v notifikacích.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze