5G technologii bude Applu dodávat také Samsung, tvrdí analytik Kuo

5G technologii bude Applu dodávat také Samsung, tvrdí analytik Kuo
  • První smartphony od Applu s podporou sítí páté generace uvidíme v roce 2020
  • Podle prognóz analytika by Apple mohl dostat do obchodů až 200 milionů iPhonů s podporou 5G konektivity

Nedávné vyřešení letitého soudního sporu mezi Qualcommem a Applem definitivně potvrzuje, že modemy pro budoucí iPhony s podporou sítí 5. generace bude zajišťovat Qualcomm a mimo jiné také to, že Intel upustil od plánů vývoje 5G čipu. Doposud jsme však nevěděli, že do hry vstoupí ještě jeden důležitý hráč. Podle prohlášení známého analytika Ming-Chi Kuo, o kterém informuje 91mobiles.com, bude cupertinská společnost spolupracovat v oblasti 5G konektivity rovněž se Samsungem.

Pro Apple bude další spojenectví znamenat lepší vyjednávací podmínky a zároveň hrát roli jakési pojistky, že se firma nestane závislou pouze na jednom dodavateli. Podle analytika se můžeme těšit na první iPhony s podporou 5G sítí v roce 2020. Výhody sítí 5. generace přitom mohou v současnosti využívat primárně obyvatelé jihokorejské republiky, kde je tato infrastruktura již dostupná.

Kuo zároveň předpokládá, že se Applu podaří prodat mnohem více iPhonů v roce 2020, než tomu bylo v posledních letech. S příchodem novinky v podobě 5G konektivity podle Kua rozhodně podstatná část stávajících uživatelů vymění starší model za nový. Podle prognóz známého analytika by tak Apple mohl dostat do obchodů až 200 milionů iPhonů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze