Acer vylepšuje řadu konvertibilních notebooků Spin

aktualizováno o video z místa
Acer vylepšuje řadu konvertibilních notebooků Spin
  • Nové hliníkové modely s 2K nebo Full HD dotykovým displejem se mohou pochlubit 360° panty pro tvorbu ve čtyřech režimech
  • Aktivní stylus s technologií Wacom AES uživatelům přesné a citlivé psaní jako perem na papír
  • Výdrž se může dostat až na 15 hodin
  • Nechybí dvoupásmová Wi-Fi 6 (802.11ax)

Acer představil nové modernizované modely Spin 5 a Spin 3. Mohou se pochlubit tenčími těly, nejnovějšími procesory Intel Core desáté generace a operačním systémem Windows 10 Home. Profesionálové i studenti ocení jejich flexibilní konstrukci, která jim umožní kreslit, dělat si poznámky, tvořit obsah a prezentovat bez námahy po celý den, to vše pouhým přetočením víka notebooku.

Acer Spin 3 a 5 v sobě ukrývají praktický stylus

Oba jsou vybaveny stylusem Acer Active Stylus s rychlým nabíjením, který využívá technologii Wacom AES, dále spolehlivým a rychlým Wi-Fi 6 připojením a celou řadou portů včetně USB-C s podporou portu Thunderbolt 3. Panty využívají konstrukci, která pro pohodlnější psaní v režimu notebook zvedá klávesnici.

Acer Spin je lehký a skladný konvertibl

Nové modely Spin 5 a Spin 3 mají štíhlejší provedení a čtyři režimy použití: tablet, notebook, displej nebo stan. Odolné 360° panty umožňují plynulé přechody mezi režimy, takže profesionálové i studenti mohou snadno měnit úkoly. Volitelná podsvícená klávesnice pak zvyšuje produktivitu i při špatném osvětlení.

Spin 5 (SP513-54N), který má tloušťku pouhých 14,9 mm, je vybaven 13,5" dotykovým 2K displejem obklopeným rámečkem úzkým 7,78 mm, díky čemuž dosahuje notebook 80% poměru velikosti obrazovky vůči tělu. Poměr stran displeje 3:2 přidává o 18 % více prostoru na výšku ve srovnání se stejně širokým 16:9 displejem, takže uživatelé nebudou muset obraz při prohlížení webových stránek, dokumentů a tabulek tak posouvat. Navíc je hořčíkové tělo notebooku Spin 5 odolné a lehké, váží 1,2 kg. Spin 5 je také vybaven integrovanou čtečkou otisků prstů pro rychlé a bezpečnější přihlašování přes Windows Hello.

Acer Spin 5

Nový Spin 3 (SP314-54N) s velkým 14" Full HD displejem má tradiční poměr stran 16:9 a 7,82 mm úzké rámečky, které poskytují 78% poměr velikosti obrazu k tělu notebooku. Velký dotykový širokoúhlý displej poskytuje dostatek prostoru pro práci na více projektech, porovnávání dokumentů i vychutnání si živého videa. Elegantní a stylové hliníkové tělo tohoto notebooku, které váží 1,5 kg a má tloušťku pouhých 16,9 mm, se pohodlně vejde do aktovky nebo do tašky na knihy.

Notebooky jsou standardně dodávány s rychle se nabíjejícím stylusem Acer Active Stylus využívajícím technologii Wacom AES (active electrostatic), která replikuje skutečný inkoust a papír díky detekci 4 096 úrovní tlaku, takže je psaní, kreslení i veškeré další interakce perem přesné a realistické. Spin 5 podporuje volitelný Acer Active Stylus s technologií Wacom AES 2.0 pro ještě plynulejší a přesnější psaní. Stylus díky své délce (12,53 mm) připomíná skutečné pero a také se tak pohodlně drží. Pokud není využíván, může být pohodlně vložen do praktického úložného doku, kde je bezpečně a rychle nabit. Již po 15 vteřinách nabíjení jej lze využít na 90 minut aktivního psaní.

Dvoupásmová Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) poskytuje až třikrát rychlejší připojení než 802.11ac a nabízí vylepšenou konektivitu, zejména v oblastech s velkým počtem bezdrátových zařízení, jako jsou pracoviště, letiště a domácnosti. Dvojice reproduktorů a technologie Acer True Harmony se stará, aby byl zvuk bohatý a realistický. Duální mikrofony zajistí čisté nahrávání zvuku při používání HD webkamery pro online chatování. Spin 5 nabízí až 1TB SSD, zatímco Spin 3 umožňuje osazení dvěma SSD. Oba nabízí 16 GB RAM.

Acer Spin 5 bude k dispozici v březnu za cenu od 999 € (cca 25 tisíc korun), Acer Spin 3 v únoru od 649 € (cca 16,5 tisíce korun).