Nové Chromebooky nabídnou vysokou výdrž, produktivitu i zábavu

2
Nové Chromebooky nabídnou vysokou výdrž, produktivitu i zábavu
  • Čtyři nové Chromebooky od Aceru poskytují výkon pro každodenní práci s několika aplikacemi současně
  • Dva modely s velkým displejem nabízejí až 12,5hodinovou výdrž na baterii
  • Největší model má 15,6palcový displej a samostatnou numerickou klávesnici
  • Dva snadno přenositelné 11,6palcové modely poskytují až 10hodinovou výdrž na baterii
  • Všechny nové Chromebooky jsou vybaveny rychlou gigabitovou Wi-Fi a dvojicí portů USB-C pro rychlé přenosy dat, nabíjení a obrazový výstup

Dva Chromebooky s velkými matnými displeji

Dvojice nových Chromebooků Acer s velkými displeji zvyšuje produktivitu v různých prostředích. Na nových Chromeboocích 315 (CB315-3H/3HT) i 314 (CB314-1H/1HT) si můžete vychutnat obraz i za jasných světelných podmínek díky jejich antireflexním displejům, které poskytují ostrý a čitelný text, stejně jako živá, jasná videa i fotografie.

Acer Chromebook 315
Acer Chromebook 315

15,6palcový displej Chromebooku 315 i 14palcový displej Chromebooku 314 je k dispozici s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 px) a využívá technologii IPS s širokými pozorovacími úhly v modelech s i bez dotykového ovládání. Tyto nové Chromebooky se mohou pochlubit novým designem s tenkými rámečky obklopujícími jejich velké displeje, díky čemuž je obraz ještě živější a působivější.

Kromě toho je Acer Chromebook 315 vybaven samostatnou numerickou klávesnicí, což z něj dělá skvělou volbu například pro majitele malých podniků, kteří chtějí využívat zabezpečený systém k online připojení pro své finanční transakce, jako jsou platby vyúčtování, sledování účtu a další.

Dvojice kompaktních Chromebooků přináší výkon i snadnou přenositelnost

Uživatelé, kteří chtějí kompaktnější řešení pro výlety, do školy nebo snadný pohyb po domácnosti, mají k dispozici dva nové modely 11,6palcových Chromebooků, které jsou v obou rozměrech menší než list papíru A4 (210 × 297 mm).

Acer Chromebook Spin 311
Acer Chromebook Spin 311

Acer Chromebook Spin 311 (CP311-2H) se může pochlubit 360° konvertibilní konstrukcí, takže jeho dotykový 11,6palcový displej s vysokým rozlišením lze využívat ve čtyřech různých režimech: tablet, notebook, displej a stan. To členům rodiny umožňuje využívat toto malé zařízení o hmotnosti 1,2 kg způsobem, jaký je v daném prostředí zrovna nejvhodnější.

Kromě toho je vybaven dotykovým displejem překrytým antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass 3, které mu poskytuje odolnost proti poškrábání. Toto čistší a tvrdší krycí sklo je opatřeno antimikrobiální sloučeninou, která zabraňuje růstu pachů a tvorbě skvrn způsobených mikroorganismy. Acer Chromebook Spin 311 lze zakoupit s volitelným stylusem Wacom EMR, takže rodiny mohou kreslit, dělat si poznámky a provádět další činnosti přímo na displeji.

Acer Chromebook 311 má stejnou kompaktní velikost jako jeho konvertibilní protějšek, ale využívá klasickou notebookovou konstrukci. Váží pouhých 1,06 kg, takže se snadno přenáší v tašce na knihy i v batohu. HD displej využívá technologii IPS a k dispozici je ve variantě s (CB311-9HT) a bez (CB311-9H) dotykového ovládání.

Flexibilní a rychlé připojení k periferiím

Všechny čtyři nové Chromebooky Acer jsou vybaveny dvěma porty USB 3.1 typ C Gen 1 – na každé straně jeden – pro nabíjení Chromebooku ze strany, odkud je to v danou chvíli nejpohodlnější. Porty lze také použít k nabíjení jiných produktů, k rychlému přenosu dat a připojení HD displeje. Kromě toho má každý z nových Chromebooků navíc dva porty USB-C, dva porty USB 3.1 a čtečku karet microSD pro další rozšíření kapacity úložiště.

Acer Chromebook 311
Acer Chromebook 311

Všechny mají webovou kameru s HD rozlišením směřující dopředu pro videochaty. Konvertibilní Acer Chromebook Spin 311 má také možnost orientovat kameru na okolní svět pro zachycení 1080p videa.

Uživatelé mohou zůstat neustále připojeni ke své síti díky gigabitové Wi-Fi Intel a strategicky umístěné 802.11ac anténě s podporou 2×2 MU-MIMO pro rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení. Kromě toho jim rozhraní Bluetooth 5.0 poskytuje pohodlné bezdrátové připojení nejrůznějších periferií.

Výkon a dlouhá výdrž

Všechny poskytují solidní výkon po celý den pro přístup k více aplikacím a záložkám, streamování videa a další činnosti. Uživatelé mohou být neustále informováni o dění na sociálních sítích, mohou zpracovávat úkoly pro práci i školu a nakupovat online, a to díky nejnovějším dvoujádrovým procesorům Intel Celeron N4000, případně čtyřjádrovým Intel Celeron N4100. Acer Chromebook 315 také nabízí možnost procesoru Intel Pentium Silver N5000.

Acer Chromebook 315 lze nakonfigurovat s až 128GB eMMC úložištěm a až s 8 GB dvoukanálové paměti SDRAM. Acer Chromebook 314 a Acer Chromebook Spin 311 může být nakonfigurován s až 64GB eMMC úložištěm a 8 GB dvoukanálové paměti SDRAM. Acer Chromebook 311 nabízí až 32GB eMMC úložiště a 4 GB dvoukanálové paměti SDRAM.

Acer Chromebook 314
Acer Chromebook 314

Uživatelé Chromebooků Acer si mohou být jisti, že jejich zařízení vydrží po celý den i večer, aniž by bylo nutné je dobíjet. Acer Chromebook 315 i Acer Chromebook 314 poskytují až 12,5hodinovou výdrž na baterii pro práci od rána až do večera. Acer Chromebook Spin 311 i Acer Chromebook 311 vydrží na baterii až 10 hodin pro produktivní práci po celý den.

Cena a dostupnost

  • Acer Chromebook 315 bude k dispozici v říjnu za cenu od 329 €, tedy asi 8,5 tisíce korun.
  • Acer Chromebook 314 bude k dispozici v říjnu za cenu od 299 €, tedy asi 7,7 tisíce korun.
  • Acer Chromebook Spin 311 k dispozici v říjnu za cenu od 329 €, tedy asi 8,5 tisíce korun.
  • Acer Chromebook 311 bude v oblasti EMEA k dispozici v říjnu za cenu od 249 €, tedy asi 6,5 tisíce korun.
Diskuze ke článku
Romik
Acer jede a držím palce v tomto směru. Taky jsem před 3 měsíci přešel na chromebook zrovna od Aceru. A nic víc jako běžný uživatel pro domácí a sem tam práci v office nepotřebuji. Vše funguje bez zádrhele, jednoduše a intuitivně. Byl jsem skeptický, držel jsem se Microsoftu. Ale už zpátky nechci. Kdo chce mít se zařizením klid a nechce pořád řešit software, tak vřele doporučuji právě chromebook. Práce se soubory-jednoduchá.Připojení android telefonu-jednoduché a navíc Google pracuje mezi mobilem a chromebookem skvěle.
Nainstalujete i potřebné aplikace, pravda, nejdou úplně všechny co v mobilu. Ale nic základního nechybí. Tudíž za mě můžu říct, že jako uživatel bez rozsahu provádět "raketové plánování" na notebooku, je život spojení android telefon a chromebook naprosto super. A Microsoft šel z mého života pryč. Snad to Google bude i nadále posunovat správným směrem.
P.S. hry nehraji. Tudíž nemohu posoudit. :-)
Pavel
Jak mám prosím chápat formulaci

Kromě toho je Acer Chromebook 315 vybaven samostatnou numerickou klávesnicí, což z něj dělá skvělou volbu například pro majitele malých podniků, kteří chtějí využívat zabezpečený systém k online připojení pro své finanční transakce, jako jsou platby vyúčtování, sledování účtu a další?

Že bez samostatné numerické klávesnice nelze napsat číselné heslo?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze